Δεν είναι ούτε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ούτε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και αυτό μας κίνησε αμέσως τις υποψίες.

Ο λόγος για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον ισχυρισμό περί οριστικής εξάντλησης των αντιδραστηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται στον μοριακό έλεγχο για την ανίχνευση του νέου κοροναΪού SARS – COV 2.

Μία δήλωση του γενικού γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλία Σιώρα, οδήγησε το θέμα να γίνει viral στο διαδίκτυο.

Ο ισχυρισμός του Ηλία Σιώρα, όμως, δεν ευσταθεί. Το ΕΚΕΑ εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητά του για τη διενέργεια τεστ, καθώς διενήργησε περίπου 5.500 τεστ την περασμένη Κυριακή.

Το Κέντρο θα πρμηθευθεί στις 8 Σεπτεμβρίου νέες παρτίδες kit και θα συνεχίσει κανονικά τη διενέργεια των τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΕΑ διενεργεί περίπου 1.000 τεστ την ημέρα, ενώ μόνον χθες διενεργήθηκαν συνολικά στη χώρα μας περισσότερα από 17.000 τεστ…