« Να συμπεριφερθούμε αδερφικά, να μην τιμωρούμε τους νέους». Να τους πείσουν με έναν διαφορετικό τρόπο, ως φίλοι κι όχι ως γονείς, προτείνει ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους νέους που δεν πειθαρχούν στη χρήση μάσκας ή στην τήρηση των αποστάσεων. Ο κ. Τσιόδρας έδωσε συμβουλές στους  γονείς  τονίζοντας ότι τα νέα παιδιά πρέπει να τα προτρέψουμε να ενημερωθούν, όχι από οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο ίντερνετ, αλλά από υπεύθυνους φορείς.

«Πώς θα πείσουμε τους νέους τη στιγμή που κινδυνεύουν λιγότερο; Νομίζω ξεκινάει από εμάς, από το δικό μας παράδειγμα και τη δική μας επικοινωνία μαζί τους. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου χάνεται η επικοινωνία. Με έναν νέο άνθρωπο είναι καλύτερο να ακούμε παρά να δίνουμε οδηγίες. Να μην τονίζεται το τιμωρητικό αλλά η ασφάλεια όλων» είπε.

 «Το να υιοθετήσω συμπεριφορά διαφορετική αποτελεί γενναιότητα. Οι νέοι στο DNA τους είναι πιο γενναίοι. Πρέπει να τους ακούσουμε. Πρέπει να αφεθούν στην ελευθερία τους, να ακούσουν όλες τις απόψεις και να επιλέξουν το σωστό. Αν τους φερθούμε αδελφικά και όχι πατρικά νομίζω θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα» επεσήμανε.