Αυστηρές συστάσεις για τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην ενημέρωση των συντακτών υγείας. 

Στοίχημα για τις επόμενες ημέρες, τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και η πειθαρχία των πολιτών σ’ αυτά, καθώς ο ιός όπως τόνισε είναι παντού.

«Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, αλλά ακόμη το σύστημα υγείας αντέχει» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι «πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας όλοι. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός».

Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε «Λάβαμε όλα τα μέτρα στις πύλες εισόδου και όπου χρειάστηκε τις κλείσαμε χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες συνέπειες με μόνο γνώμονα τη δημόσια υγεία» και ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα:

 Απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο.

 Από την Κυριακή 16/8 όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Κακαβιά υποχρεούται σε 7ημερη κατοίκον απομόνωση.

 Παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τέλος Αυγούστου.

 Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζονται με βάση την περιοχή.

 Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.