Δεν ανησυχεί τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ούτε το σχετικά υψηλό ποσοστό ούτε ο απόλυτος αριθμός εκείνων των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, τα οποία δεν εμφανίζουν γνωστή πηγή μόλυνσης.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν ανησυχούν, καθώς θεωρούν ότι τόσο το ποσοστό του 22% - 23% επί του συνόλου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας όσο και ο απόλυτος αριθμός τους, περίπου 750 συνολικά για όλη την περίοδο της σχετικής επιδημιολογικής επιτήρησης, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το σύνολο των νέων κρουσμάτων της νόσου COVID – 19, τα οποία ανακοινώνει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αυτά προκύπτουν από όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημειώνει επίσης ότι η επίδραση και η σημασία των λεγομένων «ορφανών» κρουσμάτων της νόσου COVID – 19 «δεν λειτουργεί αθροιστικά. Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι αυτά τα συγκεκριμένα κρούσματα να παραμένουν καθημερινά στο χαμηλό επίπεδο των 3 – 5 περιπτώσεων. Όσο είναι τόσο χαμηλά δεν μας ανησυχούν».

Με βάση τις εκτιμήσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη, βεβαίως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, εάν αυξηθεί και ο απόλυτος αριθμός των νέων κρουσμάτων της νόσου COVID – 19, τα οποία ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, τότε το 22% - 23% των λεγομένων «ορφανών» κρουσμάτων επί του συνόλου των κρουσμάτων θα «αποκαλυφθεί» ότι πρόκειται για ένα πολύ υψηλό ποσοστό…