Στην Ελλάδα «κινηθήκαμε νωρίς και παράλληλα ενισχύσαμε το σύστημα υγείας», αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας πως η προσπάθεια αυτή «πρέπει να συνεχιστεί βέβαια γιατί το ΕΣΥ χρειάζεται σοβαρές παρεμβάσεις και σοβαρές επενδύσεις που θα βασιστούν στην επεξεργασία και στην ανάλυση των πραγματικών προβλημάτων υγείας των Ελλήνων».

 Σε ανάρτησή του στο facebook, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κοροναϊό και καθηγητής του LSE, παραθέτει δύο γραφήματα, όπου στο πρώτο αποτυπώνεται η συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των θανάτων από Covid-19 στη Μεγάλη Βρετανία και της πυκνότητας στέγασης.

 Στο δεύτερο γράφημα φαίνεται η επίπτωση της πανδημίας στις περιοχές με μεγάλο αριθμό αστέγων που ζουν σε προσωρινά καταλύματα.

 «Είναι απλές συσχετίσεις βέβαια», τονίζει ο κ. Μόσιαλος, «αλλά χρήσιμες για να κατανοήσουμε τις μη ιατρικές πτυχές της πανδημίας που είναι και οι σημαντικότερες».

 Ο καθηγητής του LSE σημειώνει πως «η διαχείριση της πανδημίας θα είναι στις περισσότερες χώρες διεπιστημονική μέχρι να υπάρξουν ιατρικές λύσεις (φάρμακα η εμβόλια)».