«Καταφέραμε με τον ΕΟΔΥ και τις δομές μας να αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση της πανδημίας και το ίδιο φιλοδοξούμε να κάνουμε και την καλοκαιρινή περίοδο εάν χρειαστεί» τόνισε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

 Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι ο τουρισμός στην χώρα μας θα ξεκινήσει σταδιακά και λελογισμένα και σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μια καθετοποιημένη δομή σε κάθε περιοχή της χώρας.

 Αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ που έκανε η κυβέρνηση για την προμήθεια τους τόνισε με έμφαση ότι είναι εθνικό παράσημο που μεγάλες χώρες αναγνωρίζουν την προσπάθεια της χώρα μας

 «Χαιρόμαστε που μια μεγάλη εταιρεία θα μας παρέχει τεστ για τη διάγνωση. θα τα χρησιμοποιήσουμε με προσεκτική στρατηγική για τις ευπαθείς ομάδες, τους ειδικούς πληθυσμούς και όπου υπάρχουν κρούσματα » σημείωσε ο κ. Κικίλιας

 Σε ερώτηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ είπε ότι «η προίκα από την πανδημία είναι η ενίσχυση και η επέκταση και άλλων ΜΕΘ με στόχο να φτάσουμε στις 12 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους που είναι και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος».