Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει «να πει την αλήθεια» στη συνάντηση που πρόκειται να έχει αύριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αντικείμενο την κρίση του νέου κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κουόμο εξήγησε επίσης ότι θα ακολουθήσει μια προσέγγιση σε τοπική κλίμακα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των σχολείων στην Πολιτεία. Όπως σημείωσε, παρατηρούνται διαφορετικά επίπεδα μόλυνσης και διαφορετικές συνέπειες από τον κορονοϊό, ανάλογα με την περιοχή.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης είπε ότι αναμένει η αυριανή συνάντηση με τον Τραμπ να επικεντρωθεί στο πώς θα συνεργαστούν οι Πολιτείες με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια των τεστ. Πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι εκείνη που θα συντονίσει την προμήθεια υλικών από το εξωτερικό για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, οι θάνατοι αυξήθηκαν οριακά χθες (20 Απριλίου) φτάνοντας τους 481 ενώ την προηγουμένη είχαν καταγραφεί 478. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς μειώθηκαν κατά 100 (από 32 την Κυριακή) ενώ οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία φτάνουν συνολικά τους 16.076, από 16.103 μία ημέρα νωρίτερα.