Αυστηρές συστάσεις για την τήρηση των μέτρων έκανε για άλλη μια φορά προς τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για τις εξελίξεις του κοροναϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς δίνοντας απάντηση σε όσους τον καταγγέλλουν ότι εξαντλεί την αυστηρότητά του στους πολίτες που δεν πειθαρχούν ανέφερε: «Προειδοποιούμε στους ελάχιστους που δεν πειθαρχούν στα μέτρα  ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους που υπονομεύει την υπεύθυνη στάση των πολλών».

Μάλιστα , επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ανέφερε  ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Συμπλήρωσε δε, «δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο». Παράλληλα έστειλε νέο μήνυμα για όσους, λίγους, δεν υπακούν στις εντολές περιορισμού μετακίνησης.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός: «Δεν είναι θέμα μαγκιάς είναι θέμα ευθύνης» και πρόσθεσε «προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω πίσω, θα αντλώ δύναμη από τους πολλούς που μένουν μέσα και τηρούν τα μέτρα».

Όπως τόνισε: «Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αυστηρό ύφος, από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μένει στο σπίτι και δίνει την μάχη του, κάποιοι λίγοι δυστυχώς αδιαφορούν. Οι συνεχείς εκκλήσεις μας είναι γι’ αυτή τη μικρή μειοψηφία που θέτει σε κίνδυνο όλη αυτή την προσπάθεια.

Ευγνωμονούμε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που μένουν στο σπίτι. Μαζί τους μετράμε μέρες και βδομάδες μέχρι να πάρουμε τις ζωής μας πείσω».

Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανης στην Έδεσσα

 Επίσης ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε καραντίνα και η δημοτική ενότητα Φούστανης στην Αλμωπία Έδεσσας, διάρκειας 14 ημερών, αρχής γενομένης από απόψε, στις 20:00.

Κρούσματα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αναφερόμενος στο θρίλερ με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για έναν Ελβετό υπήκοο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση. 

Απαγόρευση πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε παράλληλα και νέα συμπληρωματικά μέτρα στις μετακινήσεις με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού. 

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άμεση απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο πλαίσιο νέων περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κοροναϊού.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών για την διασπορά του ιού, γι’ αυτό και στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας θα απαγορευτούν οι ιδιωτικές πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα