Για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται, στην αγορά, στα αντισηπτικά η ΑΑΔΕ διαθέτει δωρεάν 122,6 τόνους αιθυλικής αλκοόλης τα οποία θα αξιοποιηθούν για την παρασκευή αντισηπτικών και την κάλυψη των έκτακτων αναγκών για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιου Πιτσιλή, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα διατεθούν δωρεάν στο Υπουργείο Υγείας, ελεύθερα από φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικά 122,6 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, οι οποίοι βρίσκεται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ποσότητες αυτές πρόκειται να μεταφερθούν σταδιακά στις εγκαταστάσεις της 441-ΑΒΥΥ του Στρατού, καθώς και στις φαρμακευτικές μονάδες παραγωγής ΕΛΠΕΝ Α.Ε., PHARMATHEN A.B.E.E., IASIS Pharmaceuticals HELLAS A.B.E.E., ΡΑΦΑΡΜ Α.Ε.Β.Ε., HELP ABEE, LAVIPHARM A.E., UNI-PHARMA A.B.Ε.Ε. με σκοπό της παραγωγής αντισηπτικών ειδών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της δημόσιας υγείας.