Με δέκατα, πυρετό, κατά διαστήματα και σε διάφορες χρονικές στιγμές της ημέρας είναι περιορισμένος εδώ και περίπου 12 ημέρες στο σπίτι του ο Χ. Γεωργίου, ο οποίος εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

«Μία ημέρα ένιωσα ξαφνικά πονοκέφαλο και τέτοια σωματική αδυναμία, που δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Τότε είπα να βάλω ένα θερμόμετρο και μέτρησα τον πυρετό μου στους 37,2 βαθμούς. Δεν πήρα κανένα αντιπυρετικό και διεπίστωσα, στη συνέχεια, ότι παρουσίαζα τις τέσσερις πρώτες ημέρες ξανά δέκατα, πυρετό, κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, και, αργότερα, τις πρωινές ώρες», μας εξηγεί ο Χ. Γεωργίου.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και, κυρίως, του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο Χ. Γεωργίου περιορίσθηκε οικειοθελώς και από την αρχή της πυρετικής κίνησης στο σπίτι του.

«Δεν πιάνω μέταλλα και μεταλλικές επιφάνεις, τις οποίες τις πλένω τακτικά με σαπούνι, ενώ τις περισσότερες κινήσεις τις εκτελώ με τους αγκώνες και τους καρπούς μου και πλένω τα χέρια μου κάθε φορά που βγάζω τη μάσκα».

Ο Χ. Γεωργίου μένει στο ίδιο σπίτι με την μητέρα του και λαμβάνει όλες τις σχετικές προφυλάξεις, προκειμένου, εάν έχει πράγματι τον νέο κοροναϊό, να μην της τον μεταδώσει, καθώς η ίδια είναι μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα υγείας.

«Βγαίνω, όμως, από το σπίτι, αλλά πάντα με μάσκα. Δεν μπορώ να μη βγαίνω, καθώς πρέπει να πηγαίνω στο φαρμακείο, στο γιατρό και στο σούπερ μάρκετ».

Ο Χ. Γεωργίου ανήκει στους ασθενείς με ήπια συμπτώματα, για τους οποίους δεν προβλέπεται πλέον έλεγχος για νέο κοροναϊό με το μοριακό τεστ, αλλά έχει συνειδητοποιήσει άριστα ότι η πρόληψη και ο αυτοπεριορισμός αποτελούν, πρώτα απ’ όλα, ατομική ευθύνη έναντι των συνανθρώπων μας. Με τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα άρχισε και συνεχίζει να ακολουθεί τις σχετικές αυστηρές οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας μας.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα