Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε σήμερα τον νέο κοροναϊό «εχθρό της ανθρωπότητας», καθώς έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο κορονοαϊός αυτός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης μέσω Διαδικτύου.

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με την παραγωγή εμβολίου για τον κοροναϊό που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου κατά του κοροναϊού ξεκίνησε, μόλις 60 ημέρες μετά τη στιγμή που έγινε γνωστή η γενετική ακολουθία του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Αυτό είναι ένα απίστευτο επίτευγμα», σημειώνει σε Tweet του ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ επιδοκιμάζει, στην ίδια ανακοίνωση, την επιστημονική κοινότητα από όλο τον κόσμο που συνεργάζεται προς αξιολόγηση μιας πειραματικής θεραπείας κατά του ιού.

«Πολλές μικρές δοκιμές με διαφορετικές μεθόδους μπορεί να μην μας δώσουν τις σαφείς και ισχυρές ενδείξεις που χρειαζόμαστε σχετικά με τις θεραπευτικές αγωγές που συμβάλλουν στη διάσωση ζωών», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους.

Αποκάλυψε ακόμη πως ο ΠΟΥ ξεκίνησε μια μεγάλη διεθνή μελέτη που ονομάζεται «δοκιμή αλληλεγγύης»προκειμένου να καθοριστεί ποιες θεραπείες είναι οι πιο αποτελεσματικές.