Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google και η Twitter συμβουλεύουν τους εργαζόμενούς του να εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια περιορισμού της έξαρσης του κοροναϊού.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bussiness Insider, η Google προέτρεψε τους περισσότερους από τους 8.000 εργαζόμενους στα κεντρικά της στην Ευρώπη από το Δουβλίνο, να εργάζονται από το σπίτι. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε την Τρίτη, έπειτα από αναφορές πως κάποιοι από τους εργαζόμενους παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης.

 «Συνεχίζουμε να παίρνουμε προληπτικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε την ασφάλεια του εργατικού μας δυναμικού, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών υγείας και ως μέρος της προσπάθειας αυτής, ζητήσαμε από τις ομάδες μας στο Δουβλίνο να εργαστούν από το σπίτι αύριο» ανέφερε εκπρόσωπος της Google στο Insider.

Το πρώτο θετικό κρούσμα στον κοροναϊό στα γραφεία της Google

 Η Google αναγκάστηκε να πάρει δραστικά μέτρα το τελευταίο διάστημα και μετά την αποκάλυψη πως εργαζόμενός της διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό στη Ζυρίχη, την περασμένη εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, η Google περιόρισε τις μετακινήσεις των εργαζομένων της και ακύρωσε το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς το Google Cloud.

 Την ίδια ώρα, η Twitter με ενημερωτικό της σημείωμα συστήνει στους 5.000 εργαζομένους της ανά τον κόσμο να εργαστούν από το σπίτι. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο blog της Twitter τη Δευτέρα, η εταιρία εξηγεί πως αναβάλλει τα ταξίδια (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων) εργαζομένων της, ενώ και ο CEO της Τζακ Ντόρσεϊ απέρριψε την πρόσκληση για συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Όστιν τον ΗΠΑ μέσα στο μήνα.

 

«Συστήνουμε στους εργαζόμενους ανά τον κόσμο να εργαστούν από το σπίτι αν αυτό είναι εφικτό. Ο στόχος μας είναι να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού για εμάς και για τον κόσμο γύρω μας» σημείωνε η ανάρτηση της Twitter.

 

Μέτρα κατά του κοροναϊού στη Σίλικον Βάλεϊ

Αντίστοιχα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού λαμβάνουν και άλλες εταιρείες τεχνολογίας στην Σίλικον Βάλεϊ των ΗΠΑ. Η Facebook έχει ζητήσει από τους εργαζόμενούς της να περιορίσουν τους ξένους επισκέπτες στα γραφεία της, ενώ και η Amazon φέρεται να έχει βάλει «στον πάγο» συνεντεύξεις για νέες προσλήψεις προκειμένου να περιορίσει την μετάδοση του κοροναϊού.