Ουδεμία επίδραση στην αναχαίτιση της διεθνούς εξάπλωσης του νέου κοροναϊού φαίνεται ότι έχει το αμφιλεγόμενο εξ αρχής μέτρο της θερμομέτρησης όλων των επιβατών αεροσκαφών, τα οποία προέρχονται από την Κίνα.

Δραματικό όσο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ίδια η Ιταλία, η οποία μετρά ήδη 51 κρούσματα του νέου κοροναϊού, παρά το γεγονός ότι οι αρχές της χώρας έχουν από πολλές ημέρες κλείσει τα αεροδρόμιά της για πτήσεις από και προς την Κίνα.

Με ως άνω ως δεδομένο φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας της χώρας μας θα αντιμετωπίσει την «έκρηξη» των κρουσμάτων στη γείτονα χώρα, με τις προτάσεις των παθολόγων λοιμώξεων του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντως, να έχουν τον πρώτο λόγο στο θέμα.

«Θα κάνω ό,τι μου συστήσουν οι παθολόγοι – λοιμώξεων», είναι η χαρακτηριστική απάντηση του ιδίου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στα parapolitika.gr, στην ερώτησή μας σχετικά με το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στους επιβάτες από την Ιταλία το μέτρο της θερμομέτρησης στα αεροδρόμια, αλλά και στα λιμάνια.

«Το μέτρο είναι χωρίς αντικείμενο, καθώς, εάν λάβει κάποιος ένα αντιπυρετικό, τότε η θερμομέτρηση δεν τον ‘πιάνει’, ακόμη κι εάν είναι πραγματικό κρούσμα. Η χρονική διάρκεια της επώασης των συμπτωμάτων του νέου κοροναϊού, 14 ημέρες, καθιστά επίσης τη θερμομέτρηση άνευ περιεχομένου, στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν σταματά με αυτόν τον τρόπο ο νέος κοροναϊός», καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας στα parapolitika.gr.