Στο ζήτημα του κοροναϊού και της εξάπλωσής του αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1:

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν περιστατικά. Υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία, υπάρχουν σαφείς οδηγίες τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τους αρμόδιους φορείς όπως είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ορίστηκαν τα νοσοκομεία της χώρας που θα είναι νοσοκομεία αναφοράς. Υπάρχει ετοιμότητα και περιμένουμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θα πρέπει να καθησυχάσουμε τον κόσμο, δεν εφησυχάζουμε εμείς και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Μπορεί να εμφανιστεί κάποιο κρούσμα στη χώρα μας μπορεί και όχι, δεν μπορεί κάποιος να το αποκλείσει αυτό με βεβαιότητα, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σαφείς οδηγίες και έγκαιρη προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό.

Για το χώρο της Υγείας, ο υφυπουργός είπε ότι τα τελευταία χρόνια με την κρίση οι δαπάνες στην υγεία μειώθηκαν, αλλά ο στόχος «είναι να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ξανά και βεβαίως προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Καταρχήν πρέπει να διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Υπάρχουν σαφείς στόχοι, προτεραιότητες και δράσεις προκειμένου να ανατάξουμε το σύστημα υγείας τόσο με προσλήψεις όσο και με αναβαθμίσεις στο κομμάτι των υποδομών.»

Για τις ελλείψεις φαρμάκων: «Είχαμε μια συνάντηση με τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά το πρόβλημα και το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πιστοποιούμε τις πραγματικές ελλείψεις και θα πρέπει να βλέπουμε τις ελλείψεις σε επίπεδο δραστικής ουσίας και όχι εμπορικής ονομασίας γιατί μπορεί να είναι περισσότερα τα σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη αλλά να υπάρχουν παρόμοια σκευάσματα με την ίδια δραστική ουσία έτσι ώστε να καλύπτεται η θεραπευτική ανάγκη. Ο στόχος μας είναι να καλύψουμε τη θεραπευτική ανάγκη των ασθενών. Ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο λέγεται και πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.»

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στα φάρμακα των καρκινοπαθών: «Υπήρχαν κάποια προβλήματα κυρίως σε ογκολογικά φάρμακα τα οποία αφορούσανε παγκόσμια έλλειψη προϊόντων. Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην αγορά μέρα με την ημέρα και όπου χρειάζεται γίνονται και έκτακτες εισαγωγές έτσι ώστε να καλυφθεί η αγορά.»