την Παιανία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών την πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή της Ελλάδας, στο πλαίσιο μίας επένδυσης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύπτει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

«Η έκταση που υπάρχει στην Παιανία είναι περίπου 120 στρέμματα και αφορά το λεγόμενο Ιατρικό Πάρκο, όπως εμείς έχουμε ονομάσει αυτό το project. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα state of the art -τελευταία λέξη- της ιατρικής επιστήμης. Και στο πλαίσιο αυτού του πάρκου υπάρχει πρόβλεψη για τη στέγαση της Ιατρικής Σχολής», δηλώνει ο Δρ. Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας όμως ότι, παραμένει το βασικό εμπόδιο, που είναι το συνταγματικό.

Τονίζει ωστόσο ότι είναι θέμα χρόνου αυτό να αλλάξει και ότι ο Όμιλος είναι πιο έτοιμος παρά ποτέ να πραγματώσει αυτό το όραμα, έχοντας πάντα ως πυξίδα τον επαναπατρισμό λαμπρών επιστημόνων στη γενέτειρα τους. Το λεγόμενο brain gain, που όπως λέει, αποτελεί προτεραιότητα του Ομίλου από ιδρύσεως του, την δεκαετία του 1980.

Με αυτήν την αφετηρία ο κ. Αποστολόπουλος προαναγγέλλει και την παρουσίαση στο κοινό, στις αρχές του νέου έτους, είκοσι διακεκριμένων επιστημόνων που γύρισαν στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης. Επίσης στην ίδια βάση μιλάει και για το νέο πρότυπο υβριδικό χειρουργείο, στο Ιατρικό Αμαρουσίου, μία μεγάλη επένδυση, που όπως εξηγεί, μόλις ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστεί σε πολύ λίγες ημέρες. «Εμείς επενδύουμε και στο σήμερα και στο αύριο. Επενδύουμε στην τεχνολογία, σε δράσεις μακροχρόνιας απόδοσης, σε έρευνα και εξέλιξη, σε κλινικές μελέτες. Και όλα αυτά μας καθιστούν προνομιακούς απέναντι σε κάποια funds που έχουν τη χρονική πίεση της οικονομικής υπεραπόδοσης» απαντά στην ερώτηση για το τι σημαίνει ο ανταγωνισμός με τα ξένα funds και προσθέτει: «Επειδή η εμφάνιση τους στη χώρα είναι πολύ επίκαιρη, θέλω να τονίσω ότι η φιλοδοξία του δικού μας ομίλου, είναι σε αυτό το μεταβαλλόμενο χάρτη, να παραμείνει ο σταθερός πόλος αναφοράς για την ελληνική υγεία και δη τους Έλληνες ασθενείς».