Την παραίτηση του νέου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντίνου Πατέρα ζήτησε και έλαβε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, η απόφαση για την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του νέου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ελήφθη από τον Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια της σημερινής, πρωινής σύσκεψης με τους στενούς συνεργάτες του για τον προγραμματισμό της ημέρας και αφού ο υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τις σχετικές τοποθετήσεις όλων των στενών συνεργατών του.

Στην απόφαση του Βασίλη Κικίλια «βάρυναν» οι σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών της Καρδίτσας και των Τρικάλων για το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Πατέρα όσο και το γεγονός ότι είδαν την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου το φως της ευρύτερης δημοσιότητας παλαιότερες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Πατέρα, με τις οποίες ο ίδιος εξηγούσε, από τον περασμένο Σεπτέμβριο ήδη, τι θα πράξει όταν τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή νοσοκομείου, διευκρίνιζε ότι ο ίδιος προτιμά το νοσοκομείο Τρικάλων και άφηνε να διαφανεί πρόθεση ρεβανσισμού εκ μέρους του…

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πατέρας ήταν πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.