Μία ημέρα μετά από την έναρξη της μεγάλης αντικαπνιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, με τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τα σκήπτρα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου ο τελευταίος να φέρει σε πέρας μία από τις πλέον εμβληματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται ο Βασίλης Κικίλιας ως καταλληλότερος για τη θέση του υπουργού Υγείας, σε σχέση με τον προκάτοχό του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Ανδρέα Ξανθό.

Έτσι, σε μία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα, μεγάλο είναι το προβάδισμα στις εκτιμήσεις των ερωτηθέντων που εξασφαλίζουν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Δένδιας και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το 50,4% θεωρεί καταλληλότερο υπουργό Υγείας τον κ. Κικίλια, έναντι 23,5% που συγκεντρώνει ο προκάτοχός του, Ανδρέας Ξανθός.

Ο Νίκος Δένδιας είναι καταλληλότερος υπουργός Εξωτερικών, με 49,8%, έναντι του Νίκου Κοτζιά (26,5%). Και ο κ. Χατζηδάκης θεωρείται από τους ερωτηθέντες καταλληλότερος υπουργός Ενέργειας (51,9%), έναντι του προηγούμενου σε αυτό το πόστο, Γιώργου Σταθάκη (28,9%).