Με την διαδικασία της ακρόασης των ενδιαφερομένων κοινωνικών και επιστημονικών φορέων συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου–σκούπα του υπουργείου Υγείας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Το νομοσχέδιο–σκούπα αναμένεται να εισαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Χθες, πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου-σκούπα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε ευρεία συναίνεση των κομμάτων σε θέματα τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, ενώ διεφάνη ότι τόσο οι διατάξεις για τον αντικαπνιστικό νόμο όσο και εκείνες για την ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας ενδέχεται να συγκεντρώσουν ευρύτερη των βουλευτών της Ν.Δ. συναίνεση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία δύο κέντρων επιχειρήσεων στο ΕΚΑΒ, με την ουσιαστική κατάργηση του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας και η αναβάθμιση του επιτελικού ρόλου του ΕΚΑΒ, τόσο στην διαχείριση των ροών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) και τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας όσο και στη διαχείριση κατεπειγουσών κρίσεων υγειονομικού χαρακτήρα, αποτελούσε πάντα εξαγγελία πολλών υπουργών Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια να καταθέτει τελικά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις στη Βουλή.