Την απόφαση να συγκληθεί εκτάκτως για την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεβρίου, στην Αθήνα, η γενική συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) για τους καρκινοπαθείς και τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας – ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ, κατά τη συνεδρίασή τους, η οποία έληξε μόλις πριν από λίγη ώρα.

Το Δ.Σ. του ΠΦΣ δεν κατάφερε για δεύτερη φορά να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με την πρόταση του Βασίλη Κικίλια, καθώς υπάρχουν φωνές εντός του Συμβουλίου, οι οποίες αρνούνται την εμπλοκή του κλάδου στο σχέδιο, εάν δεν προβλεφθεί αμοιβή για τη διαμεσολάβηση των φαρμακοποιών στην διαδικασία.

Άλλωστε, ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός σύλλογος της χώρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) έχει εκδώσει από χθες ανακοίνωση, με την οποία αρνείται κατηγορηματικά την πρόταση του Βασίλη Κικίλια, η οποία δεν προβλέπει αμοιβή για το σχετικό έργο των φαρμακοποιών.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ηλίας Γιαννόγλου (ΣΥΡΙΖΑ).