Φωτιά στα «μπατζάκια» της ελληνικής και της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας έχει βάλει η ανεύθυνη διαχείριση της δημόσιας δαπάνης για το φάρμακο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Τη στιγμή ακριβώς, κατά την οποία οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, ιδιαίτερα οι κωδικοί εκείνοι οι οποίοι αφορούν τις προμήθειες φαρμάκων για τα ιδρύματα, «στεγνώνουν», με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να έχει επιδοθεί σε έναν «σκληρό» αγώνα δρόμου, προκειμένου να μη λείψουν φάρμακα από κανένα νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας μας και από κανέναν ασθενή, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αποκάλυψε για πρώτη φορά σήμερα στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το ύψος στο οποίο έχουν ήδη φθάσει το clawback και το rebate (σ.σ. οι εκπτώσεις και οι επιστροφές χρηματικών ποσών από την φαρμακοβιομηχανία προς το Δημόσιο) για το 2019.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι το clawback και το rebate για το 2019 έχουν φθάσει ήδη το… 1,350 δισ. ευρώ, ενώ ήταν μόλις στα 460 εκατ. ευρώ για το 2014, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον.