Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες εκπροσώπους της εγχώριας showbiz, με μεγάλη διαδρομή στον χώρο των επιχειρήσεων. Ο λόγος για τον Λάκη Γαβαλά, που μίλησε έξω από τα δόντια στα «Π» για όλους και για όλα. Τον Mr Lak συναντήσαμε στο γυμναστήριο Athlesis στο Κολωνάκι, όπου μας παρουσίασε τη νέα του συλλογή από καπέλα, ενώ μας αποκάλυψε αν του έκανε κάποιο κόμμα πρόταση να κατεβεί στις εκλογές, αν έχει σκεφτεί να κάνει το δικό του κόμμα, αλλά και αν έχει ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησέ μας για τη νέα σειρά με καπέλα που ετοιμάζεις. Τι ακριβώς είναι;

Μετά το «καπέλωμα» που έχω φάει από όλους τους παλιούς πελάτες, σχεδόν όλους δηλαδή, το «καπέλωμα» από τις εφορίες, το «καπέλωμα» από το κράτος γενικότερα, είπα να βγάλω και εγώ τα δικά μου καπέλα. Και επειδή οι περισσότεροι είναι... κερατάδες, έχω βάλει διαφάνειες στο κρανίο. Δηλαδή, έχει γκρο χιαστί διπλά και μπορ πάρα, πολύ λεπτό, ώστε να φαίνεται το υπέροχο, φτιαγμένο μόλις πρόσωπό τους.

Εχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις το δικό σου κόμμα;

Το δικό μου κόμμα το έκανα στο σχολείο όταν έπρεπε να διαχωρίσω τις λέξεις τη μία από την άλλη για να τις διευκρινίζω. Από εκεί και πέρα έχω στείλει πολύ κόσμο σε... κώμα, πραγματικό και υποθετικό, πιστεύοντας ότι θα με «κερδίσουν» αριστεροί, δεξιοί και μεσαίοι. Εχε υπ’ όψιν σου ότι για μένα το αριστερός, δεξιός, μεσαίος υπάρχει μόνο στο ανδρικό μου παντελόνι.

Σου έκαναν πρόταση να κατεβείς στις εκλογές; Ποιοι; Και γιατί δεν κατέβηκες;

Δεν κατεβαίνω σε εκλογές και ούτε θέλω να με εκλέξει κανείς. Εγώ ανήκω σε «άλιεν» κατάσταση, που είναι πάρα πολύ ψηλά, είναι πολλά τα χιλιόμετρα, δεν τη φτάνει αερόστατο, αεριωθούμενο αεροπλάνο και ώθηση από οποιοδήποτε συναίσθημα, γκόμενες ή γκόμενους.

Πριν από λίγες ημέρες, αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον είχες χαρακτηρίσει «Ποπολάκη»... Θα τον ψήφιζες ποτέ;

Ανθρώπους που είναι του πόπολου, που θα πει του λαού, δεν με ενδιαφέρουν. Δεν μου λέει τίποτα αυτός ο κύριος. Το μόνο που κάνει είναι να μπορεί να «πουλάει» στα κανάλια προκειμένου να διακωμωδούν τις στιγμές που δεν έχουν κάτι πιο σπουδαίο. Δεν είμαι απ’ αυτούς που τους αρέσουν τα σλόγκαν, οι αηδίες, οι σαχλαμάρες στην τηλεόραση. Μου αρέσει ο ορθός λόγος, οι κοφτές κουβέντες και εκείνος δεν διαθέτει τίποτα απ’ αυτά.

Ποια η γνώμη σου για τον Αλέξη Τσίπρα; Εχεις ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλέξης Τσίπρας «ψάχνει» μια καινούργια Μιμή, μια Δήμητρα Λιάνη. Ωστόσο, ώσπου να ξαναγίνει κι αυτός ΠΑΣΟΚ, γιατί για εκεί προορίζεται και αυτός είναι ο σκοπός του, θα πρέπει να κατέβει τα σκαλιά που έχει ανέβει ήδη από ένα αεροπλάνο και να κάνει ένα νεύμα πολύ πιο ωραίο και χωρίς γραβάτα. Μάλιστα, θα του πηγαίνει κιόλας πιο όμορφα γιατί δεν θα ανεμίζει, γιατί βλέπω ότι θα είναι φθινόπωρο και θα έχει πάρα πολύ αέρα. Οπότε, λοιπόν, με αυτήν την έννοια δεν ξέρω τι να κάνω. Να ψηφίσω αυτόν; Να περιμένω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ; Να περιμένω να δω αν ο Κυριάκος μείνει παραπάνω; Εχω ένα δίλημμα. Αφησέ με λίγο ακόμη.

Ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος και ποιος ο πιο κακοντυμένος πολιτικός;

Ο πιο καλοντυμένος πολιτικός είναι ο Μπερλουσκόνι όταν βγαίνει στα μπαλκόνια. Ο πιο κακοντυμένος είναι ο Μπερλουσκόνι όταν βγαίνει σε γκομενικά πάρτι, όπως τα μπούνγκα μπούνγκα. Ολοι οι άλλοι, οι Ελληνες, με αφήνουν παγερά αδιάφορο, γιατί δεν ξέρουν ούτε τι θα πει καλός ράφτης ούτε τι θα πει καναβάτσο, ούτε τι θα πει σωστό ρεβέρ ούτε καν τι θα πει καλογυαλισμένο παπούτσι. Δεν έχω γεννηθεί για να εκπαιδεύω κάποιον ο οποίος έχει σαν στυλ το αφρικάνικο λουκ, δηλαδή το γυμνό με ένα κομμάτι ύφασμα από τέντα που την άφησε κάποιος άλλος ιθαγενής.

Ποια γυναίκα πολιτικό θα ήθελες να ντύσεις και γιατί;

Την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ενα ρούχο για κάθε της όνομα.

Βλέπουμε πολλούς καλλιτέχνες να ασχολούνται με την πολιτική. Κάποιοι βάζουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι ή υποψήφιοι σύμβουλοι. Πώς σχολιάζεις αυτό το φαινόμενο;

Δεν με παραξενεύει, γιατί θυμάμαι την Τσιτσιολίνα που μπέρδευε το «ι» με το «ου». Οταν είχε έρθει τότε στην Ελλάδα ως πολιτικός, γιατί ήταν στη Βουλή της Ιταλίας, της είπαν «πού θα πας μετά από δω;» και είπε «Βιλγαρία και Ριμανία» και τη ρώτησαν «ποιο φαγητό σου αρέσει;» και απάντησε «οι πίτσες». Αρα, λοιπόν, η κάθε «πίτσα» μπορεί να κατεβεί σε ένα μπαλκόνι σε ένα χωριό, σε μια πολιτεία, και να διαλαλεί το εμπόρευμά της, που είναι ότι θα φτιάξει την Ελλάδα. Για να δούμε ποια θα φτιάξουν και με ποιον τρόπο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι σήμερα για σένα;

Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα, που δεν ξέρω καλό μπάνιο, είναι όταν είσαι σε ένα σκάφος φίλων μήκους 55 μέτρων και είναι στα ανοικτά και πρέπει να κάνεις μια βουτιά. Την κάνουν όλοι, ακόμα και αυτές που έχουν εξτένσιον αδιάβροχα. Εγώ, που έχω δικά μου μαλλιά και το υπέροχο μαύρισμά μου, δεν μπορώ να κάνω τη βουτιά στα ανοικτά της θαλάσσης και αυτό είναι το μεγαλύτερο δράμα που έχω ζήσει μέχρι τώρα.

Εχεις ζήσει την Ανάσταση στη ζωή σου;

Ανάσταση, θάνατος, αναγέννηση, ξαναγεννιέμαι και ξαναπεθαίνω… Συμβαίνουν τακτικά στη ζωή μας και αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν είμαστε κοινοί θνητοί. Φυσικά και έχω νιώσει την Ανάσταση και έχω κρατήσει λαμπάδες από 15 πόντους μέχρι και 65.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 20/4/2019