Η Λυδία Κονιόρδου δεν ήταν άγνωση στον κόσμο, καθώς είχε λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ακόμα και στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

Μετά ήρθε και η πολιτική. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ορκίστηκε υπουργός Πολιτισμού, διαδεχομένη τον Αριστείδη Μπαλτά. Κατά την έναρξη της θητείας της πολλοί θυμήθηκαν το βίντεο στο οποίο έδειχνε τεχνικές για το πώς να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το σώμα σας.

Δείτε εδώ το βίντεο για τα τσάκρα σας:

«Ένδοξη» ήταν όμως και η πορεία στο υπουργείο Πολιτισμού. Κατ' αρχάς επιχείρησε να βάλει τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού. Με έγγραφο είχε ζητήσει να διατηρηθούν ως δυνάμει διατηρητέα το κέλυφος του κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργου Ελέγχου και ο αρχικός πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων που σήμερα στεγάζει την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες. Όχι βέβαια ότι η επένδυση προχώρησε ιδιαίτερα... 

Αίσθηση όμως είχε προκαλέσει και η δήλωσή της για τον βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο. Ήταν ένα περίεργο περιστατικό με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες που κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους έριχναν παντού λάδι με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε σπάνια εκθέματα.

Η Λυδία Κονιόρδου το είδε αλλιώς: «Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι»...

Πάντως όταν την διαδέχθηκε η Μυρσίνη Ζορμπά στο υπουργείο Πολιτισμού (Σεπτέμβριος 2018), η κυρία Κονιόρδου βρήκε μια θέση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου ορίστηκε νέα πρόεδρος του ΔΣ.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού όμως άφησε πολλές αιχμές κατά της προκατόχου της, όταν δήλωσε ότι «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» από το νόμο του 2016 για το Υπερταμείο Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας. 

Βαρύς ήταν και ο χαρακτηρισμός του Σταμάτη Κραουνάκη για την τέως υπουργό Πολιτισμού. Επέλεξε να αναφερθεί στα χρέη του Θεατρικού Μουσείου και στην απραξία της. «Ήταν μουλάρα», «γελάει η κοινωνία» είπε με τη γνωστή του γλαφυρότητα.

Παρόλα αυτά η Λυδία Κονιόρδου δεν χάθηκε. Τώρα φιγουράρει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες της 26ης Μαΐου. Το ζητούμενο είναι να μαζέψει και αρκετούς σταυρούς...