Δύο μικρά προσφυγόπουλα από την Ερυθραία της Αφρικής που διαμένουν στο Τορόντο του Καναδά, είδαν για πρώτη φορά χιόνι και άρχισαν να παίζουν ενθουσιασμένα χοροπηδώντας στο χιόνι.

Μάλιστα, την αντίδρασή τους κατέγραψε σε βίντεο η γυναίκα που τα φιλοξενεί, Rebecca Davies, προκαλώντας συγκίνηση τόσο στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό που το «ανέβασε» στα κοινωνικά του δίκτυα.

Η πενταμελής οικογένεια των προσφύγων έφυγε από την Ερυθραία λόγω του πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια σε καταυλισμό του Σουδάν, από τον οποίο έφυγε πριν από λίγες εβδομάδες. Η γυναίκα που τους φιλοξενεί σήμερα στον Καναδά θα προσπαθήσει μαζί με την οικογένεια της να βοηθήσει την μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, την εκπαίδευση των παιδιών και την εργασιακή αποκατάσταση της γυναίκας.

Τέλος, το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η οικογένεια έχει ήδη «τακτοποιήσει» δύο οικογένειες Σύρων σε σπίτια στον Καναδά, τα τελευταία τρία χρόνια.