Καταξιωµένος πολιτικός συντάκτης, µε πένα που «µιλάει» απευθείας στον αναγνώστη, αλλά και µία από τις πιο αποκαλυπτικές δηµοσιογραφικές φωνές, ο Γιώργος Παπαχρήστος µέσα από το ραδιόφωνο του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 και την εκποµπή «Να ’χαµε, να λέγαµε», «ξετινάζει» την πολιτική σκηνή και λέει τα πράγµατα µε το όνοµά τους.

Μαζί του κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12 ο έµπειρος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η έλευσή του στην οικογένεια των «Παραπολιτικών» µόνο χαρά του έφερε. «Είναι µια εξαιρετική παρέα, µε δυνατές, κορυφαίες θα έλεγα, δηµοσιογραφικές υπογραφές, και µε παιδιά που έχουν έρωτα γι’ αυτήν τη σκληρή δουλειά που κάνουµε. Αισθάνοµαι σαν να βρίσκοµαι µαζί τους πολλά χρόνια και έχω να πω ότι µε υποδέχθηκαν ηγεµονικά.

Τους ευχαριστώ όλους, από καρδιάς. Και ιδιαίτερα τον φίλο και σύντροφό µου στα µικρόφωνα Ανδρέα Παπαδόπουλο, ένα σπουδαίο ταλέντο της ελληνικής δηµοσιογραφίας», δηλώνει, ενώ συνεχίζει εξηγώντας ότι στο µικρόφωνο νιώθει ελεύθερος.

«Εχω δουλέψει σε πλήθος ραδιοτηλεοπτικών σταθµών, άρα µπορώ να µιλώ µετά λόγου γνώσεως. Σπανίως βρίσκεις πλέον κάτι αντίστοιχο στον ραδιοτηλεοπτικό χάρτη της χώρας. Μπορώ να σχολιάζω µε ευθυκρισία και ενδεχοµένως και σκληρότητα όποιον και ό,τι υποπέσει στην αντίληψή µου και µε “κεντρίσει” σχετικά.

Νιώθω ευλογηµένος», τονίζει, ενώ το πιο δυνατό θέµα των ηµερών για τον Γιώργο Παπαχρήστο είναι το ενδοκυβερνητικό «φυσικά, απόρροια της Συµφωνίας των Πρεσπών. Εκτιµώ ότι θα µας απασχολήσει για καιρό ακόµη - το σίριαλ έχει πολλά επεισόδια».

Εχει βγει ποτέ εκτός εαυτού ενώ είναι στον αέρα; «Ναι! Με διάφορα που συµβαίνουν. Αλλά όχι στη διάρκεια συνεντεύξεων. Είναι θέµα πολιτισµού και τήρησης των κανόνων της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας να αφήνεις τον άλλον να εκθέτει τις απόψεις του, ακόµη και αν αυτές σε βγάζουν εκτός εαυτού. Αλλά µε θέµατα της επικαιρότητας φυσικά έχω βγει εκτός εαυτού».

Οσον αφορά την παραίτηση Κοτζιά, τη θεωρεί κορυφαίο πολιτικό γεγονός: «Οσο ο κ. Κοτζιάς επιµένει να µην απαντά µε στοιχεία στις κατηγορίες, νοµίζω ότι στο τέλος θα γυρίσει όλο αυτό σε βάρος του. ∆εν είναι ένα συµπαθές πρόσωπο στην κοινωνία ο τέως υπουργός. Και δεν είναι άµοιρος ευθυνών για το πώς εξελίσσονται τα πράγµατα στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Ούτε φυσικά τον ξεπλένει από τις ευθύνες η παραίτηση». Στα πόσα φάουλ πιστεύει ότι «καίγεται» ο Καµµένος; «Θα µου επιτρέψετε να µην αναφερθώ στο άτοµο αυτό.

Το θεωρώ σύµπτωµα για την πολιτική ζωή της χώρας. Και, κατά τη γνώµη µου, δεν υπάρχει κανείς “Καµµένος” - υπάρχει ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος τον ανέχεται και εµµέσως µε τη στάση του εγκρίνει όσα ο άλλος λέει ή κάνει». Ο Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία;

«Αυτή την πρόθεση έχει. Νοµίζω όµως ότι ο ορίζοντάς του είναι ο Μάιος του 2019. Εκεί θα προσπαθήσει, στήνοντας τρεις ή τέσσερις κάλπες µαζί, να περιορίσει την έκταση της ήττας του. Ευελπιστώντας ότι σύντοµα, και µε αφορµή την προεδρική εκλογή, θα ξαναγίνουν εκλογές µε απλή αναλογική, ώστε να επανέλθει διά της πλαγίας», δηλώνει.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος νιώθει πια σαν στο σπίτι του και απολαµβάνει κάθε στιγµή: «Tα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” (εφηµερίδα, ραδιόφωνο, σάιτ) έχουν καταφέρει ακριβώς αυτό που λέτε... Να είναι οικογένεια. Είµαι χαρούµενος και τυχερός που είµαι µέλος της». Με τον Γιώργο Παπαχρήστο έδεσαν και έχουν µια εξαιρετική σχέση. «Ο Γιώργος είναι δηµοσιογράφος µε όλη την έννοια της λέξης, καθώς ζει και αναπνέει από τη δουλειά του. Νοµίζω πως πολύ γρήγορα συντονιστήκαµε και βρήκαµε τους ρυθµούς µας. Προσπαθούµε να κάνουµε “ψυχαγωγική ενηµέρωση”».

Σίγουρα υπάρχουν πρόσωπα βαρετά για µια εκποµπή. «Βασικά, οι χειρότεροι είναι αυτοί που πιπιλούν την κοµµατική καραµέλα. Τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα είναι αυτά που βγαίνουν από τις γραµµές, ιδίως αυτά που προκαλούν αντιδράσεις σπάζοντας τις κυρίαρχες αντιλήψεις», δηλώνει στο «Secret» και συνεχίζει:

«Απολαυστικός είναι ο Ψαριανός. Γοητευτικός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και φυσικά ο πρόεδρος Κώστας Σηµίτης. Επιπλέον, η Αννα ∆ιαµαντοπούλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, ο Στέργιος Πιτσιόρλας είναι πάντα to the point. Από τους νεότερους, παρακολουθώ ιδιαιτέρως τον Νίκο Ανδρουλάκη, τη Λίνα Παπαδάκη και παλαιότερα τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη», λέει, ενώ αν είχε στην εκποµπή τον Ν. Κοτζιά θα τον ρωτούσε «γιατί δεν δίνει στη δηµοσιότητα την επιστολή παραίτησής του».  

Δημοσιεύθηκε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018