Είναι η κίνηση που άφησε ιστορία στην Ελλάδα, είναι το παραπολιτικό το αιώνα, είναι νεύμα του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, στην αεροσυνοδό, Δήμητρα Λιάνη καθώς κατέβαιναν από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και το οποίο επιβεβαίωσε τη σχέση τους.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έφθασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με πλήθος κόσμου να τον αποθεώνουν αφού επέστρεφε από το Λονδίνο όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Στα... μισά της σκάλας του αεροπλάνου ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας κοντοστάθηκε, γύρισε και με ένα νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, που μέχρι τότε σχεδόν κρυφοκοιτούσε από την κορυφή της σκάλας,, της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Μάλιστα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αποθέωσε και τους δύο.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα Παπανδρέου και Λιάνη ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα το 1989 και οι δυο τους έζησαν μαζί μέχρι το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.