Η τραγωδία στο Μάτι έφερε σε πολλούς τις μνήμες από μία άλλη τραγωδία που σημειώθηκε στη Βρετανία στις 14 Ιουνίου 2017.

Ήταν η πυρκαγιά στον πύργο κατοικιών του Γκρένφελ, στο Λονδίνο, με 72 νεκρούς και 70 τραυματίες. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας σχεδόν κρυφά. Έμεινε μακριά από το κέντρο για την παροχή βοήθειας στους ενοίκους και περιορίστηκε να συνομιλήσει με τους πυροσβέστες.

Αντίθετα, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ήταν κοντά στον κόσμο. Μάλιστα αρκετοί τού έκαναν παράπονα για την απουσία της πρωθυπουργού.

Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε και η βασίλισσα Ελισάβετ Β' μαζί με τον εγγονό της Ουίλιαμ. Παρά τα 91 της χρόνια (τότε), η βασίλισσα πέρασε αρκετή ώρα με τους ενοίκους του κτιρίου που είχαν γλιτώσει, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε ιστορίες, συμμερίστηκε την αγωνία τους.

Ένα χρόνο αργότερα, η Μέι δήλωσε «μετανιωμένη» για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό πεδίο. Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος το γεγονός ότι δεν μίλησε με τους ανθρώπους που έμεναν στον Πύργο, δεν άκουσε και εκείνη τις ιστορίες και τον πόνο τους. «Είναι σαφές ότι η αρχική αντίδραση στην καταστροφή δεν ήταν καλή και σε αυτό βάζω μέσα και τον εαυτό μου» τόνισε.