Την επικράτηση της Γαλλίας απέναντι στην Κροατία με 4-2 και την κατάκτηση του Μουντιάκλ από τους «τρικολόρε» πανηγύρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με τον πιο έξαλλο τρόπο στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που είναι 40 ετών και άρα είχε μία εικοσαετία να δει την Εθνική Γαλλίας να κατακτά το τρόπαιο, απαθανατίστηκε από τον φακό να πανηγυρίζει σηκώνοντας ψηλά τη γροθιά και στεκόμενος πάνω στα δημοσιογραφικά σταντ. Ήταν ο μόνος που πανηγύρισε τόσο έντονα από τους επίσημους καλεσμένους ενώ πολλοί παραλλήλισαν τον πανηγυρισμό του με αυτόν ενός μικρού παιδιού σημειώνοντας πως πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη φωτογραφία που έβγαλε ο Εμμανουέλ Μακρόν, ύστερα από την εκλογή του στη γαλλική προεδρεία.

Το παράδοξο με αυτή τη φωτογραφία είναι ο ίδιος ο… φωτογράφος. Η φωτογραφία είναι του Ρώσου φωτορεπόρτερ Alexei Nikolsky που, μεταξύ άλλων, εργάζεται και για το Ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει επισημάνει ότι δεν θέλει παρουσία του εν λόγω Μέσου καθώς θεωρεί ότι ασκεί συστηματική προπαγάνδα προωθώντας ψεύτικες / κατασκευασμένες ειδήσεις (fake news). Σημειώνεται πως ο κ. Μακρόν είχε απαγορεύσει στα δύο Μέσα (Sputnik και Russia Today) την πρόσβαση στην εκστρατεία του. 

«Είχα πάντα καλές σχέσεις με ξένους δημοσιογράφους, υπό την προϋπόθεση ότι ήταν δημοσιογράφοι. Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν την υποχρέωση να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις. Όταν αναπαράγουν (σ.σ οι δημοσιογράφοι) ψέματα, παύουν να είναι δημοσιογράφοι και γίνονται όργανα επιρροής. Το Russia Today και το Sputnik είναι όργανα επιρροής που, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου καμπάνιας, αναπαρήγαγαν ψέματα για μένα και την εκστατεία μου. Γι' αυτό και δεν τους κάλεσα στα κεντρικά μου. Όλα τα διεθνή Μέσα, τα ρωσικά συμπεριλαμβανομένα, είχαν πρόσβαση στην εκστρατεία μου. Είναι απλό, οι κανόνες είναι πάντα ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο της συνέντευξης Τύπου: