Από πολλά κύματα έχουν περάσει οι σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά ήταν τα προεκλογικά σποτ των ΑΝΕΛ με το τρενάκι που δεν εκτροχιάζεται ( οι ΑΝΕΛ είναι το «αναγκαίο καλό») ή τον μικρό Αλέξη που περιμένει τον πατέρα του Πάνο Καμμένο στο νοσοκομείο με το πληγωμένο του (αριστερό) χέρι. Και στην ερώτηση του πιτσιρικά πώς θα γράφει, ο Πάνος Καμμένος απαντά: «Θα σου δείξω πώς να γράφεις το ίδιο καλά και με το δεξί»...

 Ακολούθησαν οι αγκαλιές τις νύχτες των εκλογικών νικών του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη συγκέντρωση του «όχι» για το δημοψήφισμα, αλλά και στις επαφές που έγιναν στην Κουμουνδούρου για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται» είπε στον Πάνο Καμμένο ο Αλέξης Τσίπρας (επειδή βρέθηκαν και πάλι μαζί τον Σεπτέμβριο του 2015 μετά την πρώτη συνεργασία του Ιανουαρίου του 2015) με τον Πάνο Καμμένο να απαντά, ελαφρώς προφητικά: «Ελπίζω να είμαστε εδώ και σε τέσσερα χρόνια». 

Από τις πλέον χαρακτηριστικές ατάκες του πρωθυπουργού για τον Πάνο Καμμένο ήταν όταν τον αποκάλεσε «μπούλη». Αναφερόταν στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας και την εικόνα που είχε τότε για τον Πάνο Καμμένο. «Είμαι συγκινημένος που ήρθα στη Νίσυρο. Είχα έρθει ως φοιτητής με σλίπινγκ μπανγκ. Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα τον Πάνο Καμμένο και ο ίδιος δεν το ξέρει. Ήταν το πανηγύρι της Παναγίας, ήταν πολύ συγκινητικά με κρέας και βραστές πατάτες. Τότε ο Πάνος ήταν ένας πολιτευτής της δεξιάς και είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα μπούλης. Ένα παιδί πλούσιας οικογένειας». 

Αυτό προκάλεσε τα γέλια των ανθρώπων που παρακολουθούσαν την ομιλία του. Μεταξύ αυτών που γελούσαν ήταν και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ακολούθησαν διάφορα επεισόδια κάλυψης του κυβερνητικού εταίρου από τον Αλέξη Τσίπρα, με πλέον χαρακτηριστική την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. 

Και μετά ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών που προκάλεσε την ένταση (τουλάχιστον στα χαρτιά) μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Αφού ο Πάνος Καμμένος απέρριψε την πρόταση μομφής της ΝΔ, στέλνοντας τους Τσίπρα-Κοτζιά στις Πρέσπες. Αλλά και η φιέστα του Ζαππείου με τους Τσίπρα και Καμμένο να δηλώνουν ότι θα μείνουν μαζί για άλλους 15 μήνες, προφανώς μέχρι το τέλος της τετραετίας. Υπό το χειροκρότημα των βουλευτών και των δύο κομμάτων. 

Τα υπόλοιπα είναι πάνω-κάτω γνωστά: Το Σκοπιανό έχει προκαλέσει τη διάλυση των ΑΝΕΛ με κορυφαία στελέχη να εγκαταλείπουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Εκείνος, καταγγέλλει προσπάθειες ανατροπής του Πολιτεύματος, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της επίθεσης στο γραφείο του βουλευτή του Κατσίκη.

Στη συνέχεια απουσιάζει από το Υπουργικό Συμβούλιο και προαναγγέλλει συνέντευξη Τύπου. Πολύ νωρίς το πρωί εμφανίζεται στις οθόνες και δεσμεύεται να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ρίχνοντας την κυβέρνηση (το πρωί), ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας της. Όπως άλλωστε είχε πει και στο προφητικό του βίντεο στα γραφεία της Κουμουνδούρου.