Θεωρείται «αιρετική» πολιτικός, δεν φοβάται να πει την άποψή της, ενώ, αν και δεν έχει εκλεγεί στη Βουλή, το όνομά της συζητείται.

Ο λόγος για τη Ραχήλ Μακρή, την οποία συναντήσαμε στον Αγιο Νικόλαο Κάντζας, όπου δεσπόζει το μαρμάρινο λιοντάρι στον περίβολο του ναού.

Η πρώην βουλευτής αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως η Αγία Παρασκευή θεράπευσε το χέρι της, εξηγεί γιατί δεν μιλάνε πλέον με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ παραδέχεται ότι η σχέση της με τον σύζυγό της κλονίστηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής της πορείας.

Πώς σας φάνηκε το «πανηγυράκι» Τσίπρα-Καμμένου στο Ζάππειο και η απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει γραβάτα;

Νομίζω ότι αποδεικνύει πόσο πολιτικοί απατεώνες είναι και οι δύο. Το 2017 ο Τσίπρας δήλωνε ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία με τη Μέρκελ,αν δεν διαγράψει χρέος. Από τη διαγραφή και την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια φτάσαμε στην επιμήκυνση του ίδιου Μνημονίου, που ο ίδιος έλεγε ότι είναι θηλιά στον λαιμό. Εμείς του προτείνουμε να βάλει αυτήν τη γραβάτα του Ζάεφ -αφού πούλησε και τη μακεδονική ταυτότητα, προκειμένου να του δώσουν ακόμα έναν χρόνο με τον Καμμένο στην εξουσία οι Γερμανοίκαι να πάει στο χωριό Λέχοβο της Φλώρινας -όπου είναι ο πλάτανος όπου κρέμασαν τον παπά και επί δύο ημέρες βασάνιζαν τους χωριανούς οι Γερμανοί-, να τη δέσει στον λαιμό του και να αυτοκτονήσει, γιατί σαν Ιούδας σταύρωσε τον λαό όπως σταύρωσαν κάποτε τον Ιησού Χριστό.

Αισθάνεστε δικαιωμένη που φύγατε από τους ΑΝ.ΕΛ. μετά τη στάση που κράτησαν στο Σκοπιανό;

Αισθάνομαι δικαιωμένη και θα δικαιωθώ ακόμα περισσότερο στο μέλλον για τις πολιτικές μου επιλογές. Και το 2014, όταν ζήτησα να συνέλθουν και να κάνουν αυτά που έπρεπε να κάνουν και με διέγραψαν, αλλά και για την απόφασή μου να καταψηφίσω όταν παραβίασε ο Τσίπρας την εντολή που μας έδωσε ο λαός τον Γενάρη του 2015, όταν βγήκα πρώτη βουλευτής του Νομού Κοζάνης.  

Πιστεύετε ότι οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν πιο κοντά ή απομάκρυναν τις εκλογές;

Απομάκρυναν τις εκλογές, γιατί η Μακεδονία και η πώληση είναι σχέδια ναζιστικά, τα οποία τα είχαν στο μυαλό τους από την εποχή του Χίτλερ, αλλά δεν κατάφεραν να τα εφαρμόσουν. Τώρα βρήκαν τους κατάλληλους αχυρανθρώπους και τον κατάλληλο άνθρωπο για να τα εφαρμόσουν.  

Στο παρελθόν είχατε κάνει καταγγελίες για τον κύριο Καμμένο. Για πείτε μας, τι είχε συμβεί;

Ο Καμμένος με διέγραψε μαζί με τους βουλευτές του τον Οκτώβριο του 2014. Οταν έφυγα, έκανα ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μου που με εξέλεξαν, εξηγώντας τους λόγους. Στην επιστολή προειδοποίησα τους Ελληνες για το μόρφωμα αυτό. Στην ουσία, ότι οι άνθρωποι είναι καιροσκόποι και καπηλεύονται τον πατριωτισμό για να αγγίζουν το λαϊκό αίσθημα και να υφαρπάξουν την εξουσία. Δεν εκδιώχθηκα όμως μόνο γι’ αυτό, αλλά και γιατί άγγιξα κάποια συμφέροντα επιχειρηματικά, με τα οποία στο παρασκήνιο ήταν εναγκαλισμένοι. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός τούς έβαλε στη Βουλή τον Γενάρη του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015, παρόλο που παραβίασαν τη βασική αρχή της ιδρυτικής τους διακήρυξης: «ούτε νεκροί Μνημόνια».

Εγιναν αυτό που ήθελαν από την αρχή: αναγκαίοι, για να πάρουν τα υπουργεία που ήθελαν. Παρακολουθούσα κοινοβουλευτικά τις κινήσεις τους στα υπουργεία και τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέθεσα στην Εισαγγελία Διαφθοράς στοιχεία που αφορούν σκάνδαλο με την αγορά εξοπλιστικών και τα οικονομικά του κόμματός τους, για τα οποία ουδέποτε δόθηκε απολογισμός στους βουλευτές που πληρώναμε από τη βουλευτική αποζημίωση. Δεν με κάλεσε ποτέ η Εισαγγελία. Αναμενόμενο, βέβαια, βλέποντας ότι ελέγχουν τη Δικαιοσύνη και πρόκειται για αδίστακτους, που αγκαλιά με τους «αριστερούληδες», όπως τους έλεγαν, μετά την εκκαθάριση από τους έντιμους και τους άξιους, προχωράνε ακάθεκτοι στην εκτέλεση των εντολών του 4ου οικονομικού Ράιχ «για ένα πουκάμισο αδειανό», για μια υπουργική καρέκλα.  

Γιατί πιστεύετε ότι βουλευτές και στελέχη φεύγουν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες;

Βλέπουν το καράβι να βυθίζεται και πηδάνε πρώτοι αυτοί που ελπίζουν σε οφέλη από τη Ν.Δ. Οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και μόνο με εξαγορά από συμφέροντα θα φύγουν. Αλλά τίποτα δεν αποκλείεται, αν υπάρχει σχέδιο από πολλές πλευρές για μπλοκάρισμα της συμφωνίας. Το σίγουρο είναι πως ο Π. Καμμένος θα εξαφανιστεί στις επόμενες εκλογές και ο Τσίπρας θέλει να τον ξεφορτωθεί χωρίς να του δώσει την κλωτσιά ο ίδιος.  

Θα σας δούμε σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό;  Εχετε δεχθεί κρούση;

Δεν θα με δείτε σε κανέναν πολιτικό σχεδιασμό, γιατί δεν με εκφράζει κανένας από τους υπάρχοντες, είτε εντός Βουλής είτε εκτός. Θα κατέλθω στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως υποψήφια στον δήμο όπου ζω και είμαι δημότης από το 2004, στον Δήμο Παλλήνης.  Με τη Ζωή ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις σας; Γιατί τα σπάσατε πολιτικά; Δεν έχω καμία σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν έχουμε πια κοινή συνισταμένη πολιτική.      

Ο άντρας σας φοράει γραβάτα;

Φοράει γραβάτες, αλλά δεν του τις χάρισε ο Ζάεφ πουλώντας το τομάρι του και μάλιστα ούτε καν το τομάρι του. Εδώ μιλάμε για το τομάρι του ελληνικού λαού. Εχουν πουλήσει τα πάντα. Σε λίγο θα πουλήσουν και τα νεφρά των αγέννητων παιδιών, προκειμένου να κρατηθούν λίγο ακόμα στην εξουσία.  

Εχετε ζήσει θαύμα στη ζωή σας;

Ναι, έχω ζήσει, γι’ αυτό και πιστεύω. Μου έχει εμφανιστεί η Αγία Παρασκευή και από πολύ μικρή με θεράπευσε. Μου εμφανίστηκε στη γιορτή της, στο ξωκκλήσι, όταν τη γιορτάζαμε στο Μηλοχώρι. Είχα ένα πρόβλημα στο χέρι μου και ακόμα και οι χειρουργοί μού έλεγαν ότι είναι αθεράπευτο. Και επειδή είμαι αριστερόχειρας, θα μου κατέστρεφε το χέρι. Εκεί λοιπόν, την ώρα της περιφοράς, βγήκε ζωντανή από την εικόνα, μου ζήτησε το χέρι μου και με θεράπευσε. Την επόμενη μέρα δεν είχα απολύτως τίποτα. Εχω πολύ βαθιά πίστη στον Θεό. Με Αυτόν βαδίζω και από Αυτόν παίρνω τη δύναμη που έχω. Επίσης έταξα το παιδί μου στον Αγιο Εφραίμ όταν μου είπαν ότι είχε ένα πρόβλημα όταν ήταν στην κοιλιά. Ετσι, το ένα του όνομα είναι Εφραίμ.  

Η σχέση σας με τον σύζυγό σας κλονίστηκε όταν ήσασταν στην πολιτική σκηνή;

Ε, βέβαια, κλονίστηκε γιατί είχα πάθει εμμονικό σύνδρομο με την πολιτική. Είχα ξεχάσει τα δικά μου τα παιδιά και πάλευα σαν Ρομπέν των Δασών να σώσω τη χώρα. Εγώ είχα όραμα. Δεν μπήκα για να κερδίσω, αλλά για να προσφέρω στις επόμενες γενιές και στην πατρίδα μου και είδα ότι αυτό δεν είναι εφικτό.  

Ως μαμά, πώς είστε;

Θέλω να πιστεύω πως είμαι καλή μαμά. Θα δούμε τι θα λένε τα παιδιά μου αργότερα. Παλεύω όσο μπορώ. Διαβάζουμε, τρέχουμε στις ζωγραφικές και στα τάε κβον ντο. Θέλω να είμαι επικεντρωμένη στα παιδιά μου και να αναπληρώσω το κενό που άφησα όταν έγινα βουλευτής και εκείνα ήταν σε πολύ ευαίσθητη ηλικία, 2,5 και 5 ετών. Στην ουσία, τα είχα «εγκαταλείψει» και αυτό τους έχει κοστίσει. Θέλω να είμαι κοντά τους.  

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 30 Ιουνίου, 2018