«Στον έρωτα, στον πόλεμο και στην πολιτική, όλα επιτρέπονται», αρέσκονται να λένε πολλοί όταν θέλουν να δικαιολογήσουν τα πεπραγμένα τους ή να προκαταλάβουν τις επικρίσεις για όσα σκοπεύουν να κάνουν. Πόλεμο ευτυχώς δεν έχουμε, αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να αποδείξει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ικανή να συνδυάσει τον έρωτα και την πολιτική, και κυρίως το «όλα επιτρέπονται».

Μέσα σε τρία και κάτι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα Μνημόνια, τους πλειστηριασμούς και τα σκάνδαλα, στους κόλπους της κυβέρνησης έχουν προκύψει έρωτες, γεννήσεις, χωρισμοί, αναταράξεις γύρω από τις σχέσεις, ακόμα και ερωτικά δίδυμα στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε υπουργεία.

Πολλές φορές κυβερνητικοί έρωτες αποτέλεσαν αδύνατο σημείο ή και αιτία άσκησης κριτικής, ακόμα και αντιπολίτευσης, αλλά, όπως αποδεικνύεται, τίποτα από αυτά δεν είναι ικανό να πτοήσει τα ζευγάρια που προέκυψαν. Η πρωτοπορία της κυβέρνησης στον τομέα της... αγάπης δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα ελληνικά σύνορα, αλλά επεκτείνεται και στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει τις διαφορές που υπάρχουν με τους γείτονες.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Από το καλό στο καλύτερο και, κυρίως, στο... σοβαρότερο πηγαίνει ο έρωτας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, και της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου. Οι δημόσιες εμφανίσεις έχουν πληθύνει και το ζευγάρι δεν κρύβει τον έρωτά του, καθώς εμφανίζεται πλέον σε πολυσύχναστα στέκια της Αθήνας και δεν δίνει σημασία στην παρουσία περίεργων και αδιάκριτων, παρόλο που ήξερε ότι μόλις η σχέση θα γινόταν ευρέως γνωστή θα αποτελούσε κεντρικό θέμα συζήτησης τόσο στον πολιτικό όσο και στον δημοσιογραφικό κόσμο. Kάτι που δεν επιθυμούσε. Τώρα πλέον, πάντως, δεν μιλάμε για ένα ειδύλλιο, αλλά για μια κανονική σχέση, η οποία έχει λάβει κάθε επισημότητα. Το Πάσχα, μάλιστα, Τζανακόπουλος και Αχτσιόγλου πέρασαν τις διακοπές τους στο χωριό Καλαμάκι του Πηλίου, ιδιαίτερη πατρίδα της υπουργού, όπου δεν ενοχλήθηκαν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το ενδιαφέρον στοιχείο των διακοπών είναι ότι, όπως γράφτηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μαγνησίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνώρισε τους γονείς της κ. Αχτσιόγλου, οι οποίοι μένουν εκεί, με αποτέλεσμα η σχέση να έχει αναβαθμιστεί αυτομάτως σε... σοβαρή, με υποθήκη για το μέλλον.

ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ – ΚΙΝΤΩΝΗ

Με έντονο άρωμα από Βρυξέλλες

Ο έρωτας τους γεννήθηκε μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Βρυξελλών στις ταραγμένες ημέρες των διαπραγματεύσεων του 2015, στο πλαίσιο του περίφημου Brussels Group. Oταν ο κ. Χουλιαράκης είχε αναλάβει επικεφαλής στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και η Κωνσταντίνα Κιντώνη ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας. Kαρποφόρησε και εδώ και τρία χρόνια Χουλιαράκης και Κιντώνη είναι μαζί και κρατούν σκοπίμως ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ. Μετά τον γάμο των δύο, ήρθε στον κόσμο και ο μικρός τους γιος. Η βάφτιση τον περασμένο Οκτώβριο συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, όχι για τους καλεσμένους, καθώς έγινε σε πολύ στενό κύκλο, αλλά λόγω της τοποθεσίας. Ο αναπληρωτής υπουργός και η πρώην προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείου του Αλέξη Τσίπρα επέλεξαν τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κοιμητήριο Παπάγου, με τον ιερέα που βάφτισε τον μικρό Θωμά να τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που τελείται βάφτιση στην εν λόγω εκκλησία.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΒΒΑΘΑ

Με έντονο άρωμα από Βρυξέλλες Στο... ερωτικό υπουργείο Εργασίας

Η Εφη Αχτσιόγλου δεν είναι η μοναδική ερωτευμένη στο υπουργείο Εργασίας, καθώς υπάρχει ακόμα ένα ζευγάρι, ο έρωτας του οποίου ζει και μεγαλώνει μέσα στη θαλπωρή της κυβέρνησης, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο, και τη διευθύντρια του γραφείου της υπουργού, Μάνια Καββαθά, που γνωρίζονται από τα χρόνια της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας αποτελούσαν κορυφαία στελέχη. Eίναι μαζί από την εποχή που ο υφυπουργός ήταν ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Πλέον, όταν δεν συνοδεύουν την υπουργό σε ταξίδια ανά την Ελλάδα, το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει είναι η απόσταση μεταξύ των γραφείων τους, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά κτίρια. Ο Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται στην πλατεία Κοραή και η διευθύντρια της υπουργού στο κτίριο της οδού Σταδίου, ένα γεγονός που μπορεί να μην τους βοηθά στην καθημερινή τους επαφή, αλλά σε διαφορετική περίπτωση θα τους καθιστούσε αντιπαραγωγικούς...

ΣΒΙΓΚΟΥ – ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Μέσα από το… πάθος των «53+»

H εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, βρέθηκε στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων, όταν ο σύντροφός της, Χρήστος Φωτιάδης, διορίστηκε στο γραφείο του τότε υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα. Τα κουτσομπολιά της εποχής έλεγαν ότι, όταν έγινε ο διορισμός, είχαν χωρίσει, αλλά τελικά δεν άργησαν να τα ξαναβρούν. Ο έρωτας της νεαρής εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Χρ. Φωτιάδη, εκτός από τον διορισμό, έχει βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, καθώς είναι και οι δύο μέλη της εσωκομματικής ομάδας των «53+». Τελευταία αφορμή ήταν η πρόσκληση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευκλ. Τσακαλώτο για να μιλήσει στον Πειραιά, που έγινε γνωστή για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στις επικρίσεις που δέχθηκε ο Χρ. Φωτιάδης ως συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά για την πρωτοβουλία του, η Ράνια Σβίγκου λειτούργησε ως κυματοθραύστης, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που ο σύντροφός της γίνεται αποδέκτης κριτικής.

ΚΑΛΠΑΔΑΚΗΣ – FEYZA

Τους «ένωσε» η διπλωματία

Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν διανύουν τις καλύτερες ημέρες τους και, όπως έχουν δείξει οι εξελίξεις, δεν υπάρχει γόνιμη επικοινωνία σε διπλωματικό επίπεδο. Αυτό το κλίμα, όμως, δεν αγγίζει τον διπλωματικό σύμβουλο και προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος διατηρεί εδώ και πέντε χρόνια σχέση με την Τουρκάλα διπλωματική υπάλληλο Feyza. Η σχέση τους γεννήθηκε στην Αγκυρα, όταν υπηρετούσε εκεί ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ως διπλωματικός υπάλληλος. Συναντήθηκαν ξανά όταν ο κ. Καλπαδάκης βρισκόταν στο Μαξίμου, στο πλευρό του πρωθυπουργού, έχοντας στην ευθύνη του και τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα, και η Feyza μετατέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα, ως υπάλληλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Λόγω των υψηλόβαθμων θέσεων που κατέχουν και οι δύο και του βαρομετρικού χαμηλού που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες, η σχέση τους έχει βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων και σχολίων στα πολιτικά πηγαδάκια το τελευταίο διάστημα, κάτι που δεν δείχνει, προς το παρόν, να τους επηρεάζει.