Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση, συνοδευόμενη από ένα βίντεο του Xanthinews.gr από την τελετη΄που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη τη Δευτέρα 23 Απριλίου με την ευκαιρία του επίσημου εορτασμού του Προστάτη Αγίου του Στρατού Ξηράς, του Αγίου Γεωργίου, όπου εμφανίζεται ένα υπερσύγχρονο άρμα μάχης τύπου Leopard-2A6HEL να μεταφέρει ένα ποτήρι λευκό κρασί στην κάνη του και να το προσφέρει στον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού. 

Παρών στην τελετή φυσικά και ο εορτάζων την ονομαστική του εορτή Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος προέρχεται από το Όπλο του Πυροβολικού, το οποίο ως γνωστόν εορτάζει τη δική του Προστάτιδα την Αγία Βαρβάρα. Στο πλαίσιο λοιπόν της τελετής και επειδή ο Άγιος Γεώργιος εμφανίζεται πάντα στις εικόνες έφιππος, αφού – ως γνωστόν ήταν στρατιωτικός αξιωματικός στο Ρωμαϊκό στρατό, και ο Διοικητής του Σώματος είχε την ονομαστική του εορτή, κάποιος είχε την ιδέα να κεράσει τον εορτάζοντα Διοικητή με τον προαναφερθέντα παραδοσιακό τρόπο των διαδόχων των ιππέων, των τεθωρακισμένων! Το γεγονός αυτό προκάλεσε πλήθος σχολίων στο διαδίκτυο, άλλων θετικών και άλλων αρνητικών!

Κανένας όμως δεν αναφέρθηκε στην παράδοση των Ιππέων-Τεθωρακισμένων, που το κάνουν αυτό σε όλο τον κόσμο (ο υπογράφων το έχει παρακολουθήσει σε ισάριθμες επισκέψεις του για ρεπορτάζ, τόσο στη Σχολή Τεθωρακισμένων του Γερμανικού Στρατού, όσο και την αντίστοιχη του

Γαλλικού Στρατού στο Σωμύρ), που μέσω της επιδείξεως αποσκοπεί στο να καταδείξει την ανεξάρτητη, σταθεροποιημένη, «ακινησία» του πύργου με το πυροβόλο του άρματος μάχης, σε σχέση με το κινούμενο σκάφος του άρματος! Και αφού ολοκληρωθεί η επίδειξη αυτή, που αποσκοπεί σε αυτό που σημειώσαμε, ακολούθως, ο διοικητής του άρματος μάχης κατεβαίνει και προφέρει το ποτήρι στον εκάστοτε ανώτερο, που παρευρίσκεται στη συγκεκριμένη τελετή, για να «αποδείξει» στους πάντες ότι το ποτήρι με το κρασί ΔΕΝ είναι…κωλυμένο στο πυροβόλο του άρματος μάχης!

Τόσο απλά και τόσο…εντυπωσιακά!

Και του χρόνου – και χωρίς γκρίνιες – και για τον εορτάζοντα Στρατό Ξηράς (εκτός του Πυροβολικού), αλλά και στον εορτάζοντα Διοικητή του Δ’ΣΣ!