Ανανεωμένος, χαρούμενος και πιο γοητευτικός από ποτέ, ο Πέτρος Κωστόπουλος κάνει comeback. Συναντήσαμε τον εκδότη, παρουσιαστή, D.J. και, πλέον, επιχειρηματία στο «The Street Deli» το νέο του κατάστημα, στο Κολωνάκι, στην οδό Καψάλη. O δημοφιλής παρουσιαστής μάς μιλάει για το νέο του επαγγελματικό εγχείρημα, για τις σχέσεις με την πρώην σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού, αλλά και για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήταν ένας από τους λόγους που χώρισε η παρουσιάστρια με τον Βασίλη Κικίλια.  

Εσείς εκλογές βλέπετε;

Δεν ξέρω, με την κυβέρνηση που έχουμε. Υπάρχει ένα σενάριο για Οκτώβριο. Αυτό εμένα μου αρέσει. Νομίζω ότι έκανε έναν κύκλο, πολύ καιρό πια, και είναι καιρός να εκτεθούν και αυτοί στον κόσμο και να δούμε αν πράγματι συμφωνούν μαζί τους ή όχι. Εγώ θα ήθελα να έχουμε εκλογές.  

Ποιον δεν μπορείτε να βλέπετε από την κυβέρνηση;

Είναι θέμα αισθητικής, δεν μιλάω τώρα για πολιτική. Ο Πολάκης ξεπερνάει τα όρια. Ωρες-ώρες, είναι τόσο αντιαισθητικό αυτό το επιθετικό. Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Ούτε ο Μένιος Κουτσόγιωργας δεν έλεγε τέτοια. Πολύ βαριά. Βαριέμαι τις μαγκιές. Αυτά τα λέγαμε πιτσιρικάδες στις γειτονιές στον Βόλο.  

Τον Κυριάκο «τον πάτε»;

Τον Κυριάκο «τον πάω», γιατί είναι ένα παιδί που μου θυμίζει κάπως «στο βάθος κήπος» τον Σημίτη. Είναι χαμηλού προφίλ, έχει γνώσεις, δεν είναι «τούβλο», έχει καλές σπουδές και δείχνει να έχει μια σταθερότητα σε κάποιες θεσεις. Αυτό είναι καλό. Βέβαια, δεν θα σου έλεγα ότι έχει και τη λάμψη. Δηλαδή, το γκελ, το «σέξι». Αλλά πιστεύω ότι ούτε ο Σημίτης το είχε και ήταν ίσως το 1995-2000 ο καλύτερος πρωθυπουργός.    

Σας αρέσει η Εφη Αχτσιόγλου; Γίνεται χαμός στη Βουλή.

Οχι. Δεν μου αρέσει καθόλου και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται χαμός. Τώρα, και αυτοί που είναι στη Βουλή τι γούστο να έχουν...    

Σε περίπτωση που ήσασταν πατέρας ενός από τους δύο αξιωματικούς που κρατούνται στην Τουρκία, τι θα λέγατε στον Καμμένο και τον Τσίπρα, αν τους είχατε μπροστά σας;

Αυτήν τη στιγμή, δεν πιστεύω ότι είναι στα χέρια πια του Καμμένου και του Τσίπρα. Το καθεστώς της Τουρκίας είναι φασιστικό. Με φασίστες δεν έχεις και πολλά να πεις, δεν ξέρω τι χειρισμούς μπορείς να κάνεις. Το γεγονός είναι ότι πρέπει να φύγουν. Αν ήμουν πατέρας ενός εκ των δύο, θα είχα σαλτάρει. Ο Ερντογάν είναι πολύ επικίνδυνος τύπος και προφανώς θέλει να κάνει μπρα-ντε-φερ για να πάρει πίσω τους αξιωματικούς που ήταν στο πραξικόπημα.  

Θα κατεβαίνατε υποψήφιος στις εκλογές, αν σας το ζητούσαν;

Οχι, δεν κάνω εγώ για αυτό. Και μόνο για το γεγονός ότι είχα την περιπέτεια της χρεοκοπίας, δεν θα κατέβαινα. Δεν μπορώ να ακούω πάλι μπινελίκια. Αυτήν τη στιγμή, θέλω να οργανώσω την προσωπική μου ζωή. Θέλω επιχειρηματικά να επανακάμψω μέσω των πραγμάτων που κάνω. Αυτό μου αρέσει. Αυτό το μικρό μαγαζί εδώ θα ήθελα να είναι η αρχή μιας νέας επιχείρησης. Σαν να είναι το περιοδικάκι «Κλικ» που βγήκε κάποτε και ακολούθησαν άλλα.    

Γιατί αποφασίσατε να ανοίξετε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, το «The Street Deli»;

Το εγχείρημα έγινε γιατί πιστεύω ότι «το ’χω» το συγκεκριμένο θέμα. Εννοώ τη μαγειρική. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνω. Είναι ένα από τα τρία μεγάλα χόμπι της ζωής μου: η μαγειρική, τα περιοδικά και η μουσική. Ως εκ τούτου, ήθελα να το κάνω, αλλά να μη μοιάζει με κάτι άλλο. Είναι φτηνό, καλό, αλλά πολύ νόστιμο. Αν μπορώ, θα το συνεχίσω και σκοπεύω να το συνεχίσω, αν βρω χρηματοδότες.    

Θα ξανανοίξετε περιοδικά;

Οχι. Μόνο μέσα σε εφημερίδα. Αυτήν τη στιγμή, τα περιοδικά μπορούν να είναι πάρα πολύ καλά και να μπουν σωστά, να τα δει κόσμος, μέσα σε εφημερίδα. Πιστεύω ότι στα περίπτερα δεν τα αγοράζει κανένας.  

Θα πηγαίνατε στο «Survivor»;

Οχι. Μου είπαν να πάω και δεν πήγα. Εκεί πρέπει να πάνε παιδιά τα οποία δεν τα ξέρει η μάνα τους και θέλουν... να τα μάθει και ο θυρωρός να τα μάθει, και να γίνουν γνωστοί και να βρουν μια δουλειά κάπου. Τώρα, στην ηλικία που είμαι, που με ξέρουν και οι πέτρες, θα ήθελα να με ξεχνάγανε. Αν μου έλεγες τι θέλω, θα σου έλεγα «να με ξεχάσουν όλοι». Οταν είσαι μικρός, θέλεις τη δημοσιότητα. Στην πορεία καταλαβαίνεις ότι είναι ό,τι χειρότερο σου έχει συμβεί. Ούτε να κατουρήσεις δεν μπορείς. Δεν μπορείς να τσακωθείς στα φανάρια. Δεν μπορείς ούτε να φαλιρίσεις.  

Με την Τζένη πώς είναι οι σχέσεις σας;

Είναι οι σχέσεις που έχουν δύο γονείς που έχουν τρία παιδιά μαζί και πρέπει να είναι πάντα καλά, γιατί αυτή είναι η αρχή. Γιατί υπάρχει μια οικογένεια που με αυτό τον τρόπο παραμένει οικογένεια.    

Σας ενόχλησε τις προάλλες που σας φωτογράφησαν μαζί με την Τζένη στο σχολείο του παιδιού;

Μα, δεν θα πάμε μαζί στις εκδηλώσεις των παιδιών μας; Ετσι δεν πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς του πλαντήτη; Εγώ λυπάμαι αυτούς που δεν το κάνουν. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι ένας γονιός που πάει να δει το παιδί του τραβάει φωτογραφία κάποιον celebrity για να την πουλήσει σε ένα κανάλι ή σε μια εφημερίδα. Αυτό είναι ξεφτίλα. Είναι ξεφτίλα για το ανθρώπινο γένος. Δεν με ενόχλησε τόσο ότι το έπαιξαν, αλλά ότι κάποιοι το πούλησαν. Και όσοι είναι στην τηλεόραση πρέπει να καταλάβουν ότι και αυτοί έχουν οικογένειες και παιδιά και μπορεί να έχουν τα ίδια φαινόμενα, που δεν είναι ωραία.

Γράφτηκε ότι ένας από τους λόγους που χώρισαν η Τζένη με τον Κικίλια ήταν ότι μετακομίσατε εσείς κοντά τους.

Δεν με ενόχλησε καθόλου. Γιατί αυτά που έχω διαβάσει για μένα είναι πάρα πολύ χειρότερα από αυτό. Ο,τι μ@@@ θέλει ο καθένας γράφει. Δεν μπορώ να ασχολούμαι πια. Είναι γελοίο.  

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 21 Απριλίου 2018