Ο Ανδρέας Παπανδρέου Jr είναι από εκείνα τα παιδιά πολιτικών που δείχνουν να µην ενθουσιάζονται µε το να ακολουθήσουν την πολιτική παράδοση της οικογένειάς τους. Γι' αυτό µετά τις σπουδές του στο εξωτερικό, επέλεξε µια εντελώς διαφορετική πορεία στα επαγγελµατικά του. Σοβαρός, ευγενικός και αφοσιωµένος στη δουλειά του, ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως βελονιστής.

Μπορεί ο βασικός κορµός των σπουδών του να ήταν στην κοινωνιολογία και τις διεθνείς σχέσεις, αλλά η ιατρική θεραπευτική µέθοδος του βελονισµού τον κέρδισε. Μάλιστα, έχει πραγµατοποιήσει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό, σε Αµερική και Νορβηγία, προκειµένου να ολοκληρώσει τις σχετικές απαιτούµενες σπουδές και να εµπλουτίσει τις γνώσεις του στον δύσκολο και πολύπλοκο τοµέα των εναλλακτικών θεραπειών.

Και όπως αναφέρουν άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά του, είναι πολύ καλός, βοηθάει και υποστηρίζει όσους τον επισκέπτονται. Ο Ανδρέας, όµως, είναι από τη φύση του ανήσυχο πνεύµα και δεν επαναπαύεται.

Ενδεικτικό είναι ότι το τελευταίο διάστηµα ασχολείται ιδιαίτερα µε τον µελισσοβελονισµό. Πρόκειται για βελονισµό µε κεντριά µελισσών σε βελονιστικά σηµεία, σε αρθρώσεις και άλλα σηµεία του ανθρώπινου σώµατος. Ο αριθµός των τσιµπηµάτων και η συχνότητα αυτών εξαρτώνται από την πάθηση.

Πρόκειται για βελονισµό δηλαδή που βασίζεται σε όλα εκείνα τα πολύτιµα συστατικά που µπορούν να προσφέρουν η µέλισσα και τα προϊόντα που παράγει. Όσο για το τι κάνει πρακτικά... οι απαντήσεις είναι δεκάδες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίµατος, τη δύναµη της καρδιάς, τη διαπερατότητα των αγγείων, έχει αντιφλεγµονώδη δράση, ενώ ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και το ρυθµίζει. Έχει αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και ισχυρή αναλγητική και αντιβακτηριδιακή δράση. Ο Παπανδρέου junior διδάσκει µαζί µε άλλους συναδέλφους του τη συγκεκριµένη πρακτική στην Ακαδηµία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στη Γλυφάδα µέσω σεµιναρίων για τις θεραπευτικές δράσεις των προϊόντων της µέλισσας και τον µελισσοβελονισµό, που έχουν στόχο τη µύηση των συµµετεχόντων στην πρωτοποριακή αυτή µέθοδο. Συγκεκριµένα, διδάσκει στους συµµετέχοντες τα προϊόντα της µέλισσας, τις χρήσεις τους από την αρχαία ελληνική και παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τις ιδιότητες-ενδείξεις και αντενδείξεις τους και αναφέρεται στις θεραπευτικές δράσεις του µελισσοβελονισµού.  

ΕΚ∆ΡΟΜΕΣ ΜΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ

Αν και ο βελονισµός καταλαµβάνει το µεγαλύτερο µέρος της καθηµερινότητας και του χρόνου του, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού ασχολείται και µε κάτι ακόµα.

Η αγάπη του για τη θάλασσα, τα ταξίδια και την Ελλάδα τον έκανε µέλος της Blue Sails Tours. Η συγκεκριµένη οµάδα, που έχει και δική της ιστοσελίδα, αποτελείται από νέους ανθρώπους, που εργάζονται στη θάλασσα και αναλαµβάνουν κρουαζιέρες µε ιστιοπλοϊκό σε νησιά των Κυκλάδων.

Οι εκδροµές που διοργανώνουν έχουν προορισµό τη Μύκονο, τη Ρήνεια και τη ∆ήλο, νησιά που, όπως λένε τα µέλη της οµάδας, γνωρίζουν καλά και µπορούν να εξασφαλίσουν στον επισκέπτη ειδυλλιακές διακοπές. Σκοπός του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έχει αναλάβει τη θέση του υποδιευθυντή της οµάδας, καθώς και των υπόλοιπων µελών της, είναι η γνωριµία µε την παράδοση, τον πολιτισµό και την Ιστορία σε µια ηµέρα κρουαζιέρας, µε επαγγελµατισµό και χαρούµενη διάθεση.