Εκτός από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα και τις οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειάς του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, έχει και μια άλλη πλευρά, που παραμένει άγνωστη στη χώρα μας και αφορά το lifestyle.

Στο επίκεντρο όμως δεν βρίσκεται ο ίδιος, αλλά τα πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα η σύζυγός του, Zorica, η κόρη του, Aleksandra, και η ανιψιά του, Eva, που έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Ομορφες γυναίκες και οι τρεις, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ των Σκοπίων με τη δραστηριότητά τους, με τα σχόλια πολλές φορές να αποκτούν αντιπολιτευτική χροιά, αγγίζοντας τον ίδιο τον Zaev. Αυτό που σίγουρα θα ξεχωρίσει κάποιος αν κοιτάξει τη σύζυγο και την κόρη του Zaev είναι πόσο εντυπωσιακές είναι.

Αναφορικά με τη σύζυγο του Σκοπιανού πολιτικού, Zorica, παρά τον δυναμισμό που εκπέμπει η εμφάνισή της, όσοι τη γνωρίζουν καλά, κάνουν λόγο για μια απλή γυναίκα, χωρίς υπεροψία, που είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Με τον σύζυγό της γνωρίζονται 23 χρόνια ή, όπως η ίδια λέει, «σχεδόν μια ζωή».

Ο γάμος τους έχει μπει στο μικροσκόπιο των μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, με δημοσιεύματα κατά καιρούς να μιλούν για διαζύγιο. Η Zorica Zaeva βέβαια στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων απλά γελάει. «Ολο μας χωρίζουν και όλο μαζί είμαστε», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της. Από τότε που ο Zoran Zaev έγινε πρωθυπουργός, εκτός της συζύγου του, τα φώτα της δημοσιότητας έχει συγκεντρώσει και η κόρη του, Aleksandra, με τους λόγους να είναι προφανείς.

Η εντυπωσιακή ομορφιά της την κάνει, παρά το νεαρό της ηλικίας της -μόλις 17 χρόνων-, να μοιάζει με επιτυχημένο μοντέλο. Εχει γαλανά μάτια και άψογες αναλογίες, ενώ αγαπά τα κοινωνικά δίκτυα. Ετσι εξηγείται άλλωστε και η δημοφιλία της (στην προσωπική σελίδα της στο Ιnstagram μετρά 20.000 ακόλουθους), καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενεργή σε αυτά και έχει αδυναμία στις selfies.

Οταν δεν έχει υποχρεώσεις με το σχολείο της, φροντίζει να «δραπετεύει» κάνοντας ταξίδια είτε σε χειμερινούς προορισμούς, για να απολαμβάνει το αγαπημένο της χόμπι, το σκι, είτε κοντά στη θάλασσα, που, όπως έχει αναφέρει στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα, είναι το αγχολυτικό της. Ανάμεσα στους αγαπημένους της προορισμούς συγκαταλέγεται η Ελλάδα και συγκεκριμένα οι παραλίες της Χαλκιδικής, τα νησιά του Ιονίου και η Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, ενώ τα Χριστούγεννα ο πατέρας της τα πέρασε στη Θεσσαλονίκη, η ίδια γιόρτασε την Πρωτοχρονιά στην ελληνική πρωτεύουσα, επισκεπτόμενη τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, όπως την Ακρόπολη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Η Aleksandra ωστόσο δεν είναι η μόνη εντυπωσιακή νεαρή κοπέλα με το επίθετο Zaeva, καθώς «αγαπημένη» των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων έχει αναδειχθεί και η πρώτη ξαδέλφη της, Eva. Η κόρη του αδελφού του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Vicz, και της συζύγου του, Slavica Zaeva, δεν είναι μια τυχαία κοπέλα στα Σκόπια.

Το όνομά της βρίσκεται στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς χρήστες του Instagram για την ΠΓΔΜ. Εχει 41.600 ακόλουθους και κάθε της ανάρτηση συγκεντρώνει περισσότερα από 5.000 likes. Για κάθε φωτογραφία της λαμβάνει μια σειρά από θετικά σχόλια από εκείνους που την υποστηρίζουν σε αυτό που κάνει, αλλά και από εκείνους που θαυμάζουν την ομορφιά της, ενώ το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ της γείτονος μιλούν για τη σχέση της με γόνο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας των Σκοπίων. Η νεαρή Eva είναι φοιτήτρια στο Κολλέγιο Yahya Kemal, στη Στρώμνιτσα, γενέτειρα της οικογένειας Zaev, στην οποία ο σημερινός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπήρξε δήμαρχος, αλλά παρακολουθεί επίσης μαθήματα και στην ιατρική σχολή στο γυμνάσιο «Dimitar Vlahov». Οι αυξημένες υποχρεώσεις της δεν στάθηκαν εμπόδιο στην αγάπη της για τη μόδα και τα ρούχα είναι μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς της.

«Ψάχνω τρόπους για να χαλαρώνω από το σχολείο. Αυτό το καταφέρνω όταν αφήνω τη φαντασία μου να δημιουργεί ρούχα. Εχω πειραματιστεί με τα σχέδια και συχνά καταφέρνω να δημιουργήσω πράγματα που είναι “εγώ”. Ετσι, η μόδα, για μένα, είναι ένα χόμπι και ένα είδος βαλβίδας αποσυμπίεσης από την καθημερινή ζωή του σχολείου», έχει παραδεχθεί σε συνέντευξή της. Ωστόσο, δεν θα ήθελε να γίνει μοντέλο, αφού δεν της αρέσει καθόλου ως δουλειά και δεν τη βρίσκει δημιουργική.

Φαίνεται ότι την κλίση στον σχεδιασμό ρούχων την πήρε από τη μητέρα της, η οποία διατηρεί δική της εταιρεία ρούχων, με την επωνυμία «Eva Stajl».

Τη λατρεία της για τη μόδα μπορεί κάποιος να τη διαπιστώσει εύκολα ρίχνοντας μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει. Ποζάρει πολύ συχνά με ακριβά ρούχα και μάλιστα, όπως είναι λογικό, τα πολλά ρούχα και τα ταξίδια που κάνει τη βάζουν στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων.

Η νεαρή κοπέλα έχει πολύ καλή σχέση και με τον θείο της, Zoran Zaev. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την ημέρα των γενεθλίων της ανέβασε μια φωτογραφία μαζί του από το εορταστικό τραπέζι. «Είναι υπέροχος άνθρωπος. Κάθε συμβουλή του είναι πολύτιμη για μένα», συνηθίζει λέει η Eva για τον θείο της. Εκτός από τη συγγένεια, τη φροντισμένη εμφάνιση και τη μεγάλη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που συνδέει τις δύο ξαδέλφες είναι η προτίμησή τους στην Ελλάδα για διακοπές.

Το περσινό καλοκαίρι μάλιστα η Eva έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Λευκάδα και περιηγήθηκε και σε άλλα νησιά του Ιονίου, φανερά ενθουσιασμένη, ενώ παλαιότερα είχε περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Σαντορίνη.

Οι δύο νεαρές όμως έχουν μπει στο στόχαστρο της κριτικής από τον αντιπολιτευτικό Τύπο, με αποτέλεσμα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να βρίσκεται σε θέση άμυνας. Στο παρελθόν η σύζυγός του είχε αναγκαστεί να απαντήσει δημοσίως για δημοσιεύματα και φωτογραφίες για τις δύο νεαρές υποστηρίζοντας για την Alexandra ότι δεν έχει αυτοκίνητο και προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε για την Eva.

«Τα παιδιά μας από νεαρή ηλικία έγιναν στόχος διάφορων επιθέσεων και προσπαθούμε να τα προστατέψουμε, αλλά και να τα μάθουμε ότι η αλήθεια έρχεται πάντα στο φως», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Aleksandra Zaeva:

 

Η Eva Zaeva:

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 3/2/2018