Πλήρως δικαιωµένοι δηλώνουν στη Ν∆ από την επιµονή τους στην ανάδειξη των ουκ ολίγων «ανορθογραφιών» στις οποίες έχουν υποπέσει κορυφαίοι υπουργοί, και ιδιαίτερα ο Πάνος Καµµένος, τον οποίο στην Πειραιώς θεωρούν µια πολιτική βόµβα στα θεµέλια της κυβέρνησης Τσίπρα. «Ολόκληρη η κοινωνία έχει αντιληφθεί πως τόσο ηθικά όσο και πολιτικά υπάρχει θέµα µε τον συγκυβερνήτη.

Σχετικά µε το νοµικό πεδίο, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, ωστόσο είναι επίσης ξεκάθαρο πως θα υπήρχαν πολύ µεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων αν το Μαξίµου άνοιγε θεσµικά τον δρόµο για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων στις οποίες έχει εµπλακεί τους τελευταίους µήνες ο υπουργός Άµυνας», επισηµαίνουν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:

«Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ηµέρες του Καµµένου αποτελούν το αποκορύφωµα µιας αλυσίδας γεγονότων που φέρει την υπογραφή πότε του Πολάκη, πότε του Κουρουµπλή, πότε κάποιου άλλου κυβερνητικού στελέχους και ισοδυναµεί µε την απόλυτη αποδόµηση στις συνειδήσεις των πολιτών του περιβόητου πλεονεκτήµατος της αριστεράς».  

ΣΤΗN ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  

Στο πλαίσιο αυτό, άπαντες στους κόλπους της «γαλάζιας» ηγετικής οµάδας είναι αποφασισµένοι να συνεχίσουν στον ίδιο δρόµο, κλιµακώνοντας τη ρητορική, καθώς και τις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, προκειµένου να πιέσουν ακόµα περισσότερο πολιτικά τον πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο, βεβαίως, όλης αυτής της διαδικασίας βρίσκεται η υπόθεση πώλησης εξοπλισµού στη Σαουδική Αραβία και ο ρόλος του περιβόητου... ενδιάµεσου Βασίλη Παπαδόπουλου.

Το σύνθηµα για τη διατήρηση του θέµατος στην πρώτη γραµµή έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραµµατείας της Ν∆ στα µέσα της εβδοµάδας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το δίδυµο Τσίπρα - Καµµένου έχει πλέον εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ζητώντας από το σύνολο της Κ.Ο. και του στελεχιακού δυναµικού να βρίσκεται σε εγρήγορση.

«Η εικόνα του Τσίπρα να προσπαθεί να καλύψει τον Καµµένο για µια σκοτεινή και αναµφίβολα σκανδαλώδη ιστορία εξοπλισµών είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το Μαξίµου», τονίζουν συνοµιλητές του προέδρου της Ν∆, δίνοντας το στίγµα της γενικότερης στρατηγικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως παράλληλα µε την εµφανή πρόθεση εξάντλησης των θεσµικών εργαλείων στο συγκεκριµένο µέτωπο (όπως τα διαρκή αιτήµατα για την παροχή εξηγήσεων από τους εµπλεκοµένους στις αρµόδιες επιτροπές της Βουλής), µια οµάδα προβεβληµένων στελεχών και παραγόντων της Πειραιώς έχει αναλάβει πολυεπίπεδη δράση προκειµένου όχι µόνο να αναδειχθεί επαρκώς κάθε πτυχή της υπόθεσης, αλλά και να σταλούν όσο το δυνατόν πιο ηχηρά µηνύµατα σε επίπεδο κοινωνίας για τη λογική και τις πρακτικές που κυριαρχούν στους κόλπους της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μεταξύ των κεντρικών προσώπων των διεργασιών είναι ο τοµεάρχης Εσωτερικών και έµπειρος νοµικός Μάκης Βορίδης, που, µετά τις σχετικές τοποθετήσεις του, που αποτύπωσαν και τον πυρήνα της επιχειρηµατολογίας της Ν∆, έδωσε µαζί µε τον τοµεάρχη ∆ικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο συνέντευξη Τύπου, ώστε να καταδειχθεί η αβασιµότητα των εγγράφων που παρουσίασε ο υπουργός Άµυνας στη Βουλή.

Από κοντά και η «γαλάζια» εκπρόσωπος Μαρία Σπυράκη, η οποία πήρε τη σκυτάλη τις προηγούµενες ηµέρες και διατύπωσε, επίσης παρουσία δηµοσιογράφων, τα ερωτήµατα του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης που προέκυψαν µετά το δηµοσίευµα των «Π» για την εµπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου σε υποθέσεις εξοπλισµών που κατευθύνθηκαν στον ISIS.

Αξίζει να σηµειωθεί πως το δίδυµο Βορίδη - Σπυράκη θα επανέλθει στο µέλλον σε αντίστοιχες περιστάσεις, πιθανώς και πέραν των υποθέσεων Καµµένου, συµµετέχοντας ενεργά στο εγχείρηµα της τεκµηρίωσης... περίεργων φαινοµένων στους κόλπους της κυβέρνησης.  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  

Στο κοµµάτι της ανάλυσης των αποκαλύψεων και του εντοπισµού νέων στοιχείων δραστηριοποιείται, λόγω αρµοδιότητας, και ο τοµεάρχης Άµυνας Βασίλης Κικίλιας, ενώ σηµαίνοντα ρόλο για κάθε ανοιχτό µέτωπο του Π. Καµµένου έχει, φυσικά, ο αντιπρόεδρος της Ν∆ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξιφουλκεί σε κάθε ευκαιρία τόσο στη Βουλή όσο, βεβαίως, και στα ΜΜΕ. Μάλιστα, ως εποπτεύων το κοινοβουλευτικό έργο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, έχει άµεση επαφή στην προετοιµασία των κοινοβουλευτικών κινήσεων της Ν∆ για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Στο ίδιο κοµµάτι δραστηριοποιούνται ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Κώστας Τσιάρας, καθώς και ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Γιώργος Μυλωνάκης. Πρόκειται για τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών του στενού «µητσοτακικού» συστήµατος και βασικό παίκτη όσον αφορά την υιοθέτηση της «γαλάζιας» τακτικής στα κρίσιµα ζητήµατα της επικαιρότητας.  

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017