Το θέατρο γεννήθηκε στην Ελλάδα και πολλοί σπουδαίοι «υπηρέτες» του είναι Ελληνες. Η λέξη «θέατρο» έχει περάσει και στον αθλητισμό παγκοσμίως, όταν κάποιος αθλητής διαμαρτύρεται χωρίς λόγο για να κερδίσει μια απόφαση του διαιτητή υπέρ του και υπέρ της ομάδας του. Από την άλλη, από τον αθλητισμό έχουν «ξεπηδήσει» αρκετοί ηθοποιοί που έπαιξαν και παίζουν στο θέατρο. Τα πιο παλιά χρόνια ήταν ο Γιώργος Φούντας και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, που υπήρξαν αθλητές του ποδοσφαίρου, αλλά διέπρεψαν στο σανίδι. Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν και άλλοι πρώην αθλητές που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο θέατρο. Άλλοι τα καταφέρνουν περίφημα και άλλοι αλήθεια προσπαθούν.  

ΦΡΕΣΚΟΙ  Μια νέα ηθοποιός που εντυπωσιάζει στο θέατρο αυτόν τον χειμώνα είναι η Νίνα Εππα. Η πρώην βολεϊμπολίστρια, που έπαιξε για αρκετά χρόνια σε καλό επίπεδο στην άμμο, έχει σπουδάσει Θεατρολογία και φέτος παίζει στην παράσταση «Οταν σβήνουν τα φώτα».

Επίσης, ο Αντώνης Βλοντάκης είναι «φρέσκος» στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση. Επειτα από σπουδαία καριέρα στον χώρο της υδατοσφαίρισης, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο θέατρο και κερδίζει τις εντυπώσεις. Ακόμη, η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Κλέλια Πανταζή έχει συμμετάσχει σε παιδική θεατρική παράσταση και έχει αποσπάσει καλές κριτικές.  

ΠΑΛΙΟΙ Ο Γιάννης Αϊβάζης, που έχει καριέρα στο θέατρο και στην τηλεόραση, έχει παίξει σε καλό επίπεδο χάντμπολ, ενώ ο Μάξιμος Μουμούρης ήταν αθλητής του μπάσκετ. Οσο για τον Τάσο Νούσια, πριν ξετυλίξει το σπουδαίο ταλέντο του στο σανίδι αλλά και στο πανί, ήταν καλός αθλητής στίβου, με «ειδίκευση» στα 800 μ. Επίσης, ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης έχει σπουδάσει θέατρο και πρωταγωνιστεί σε παραστάσεις στο Λος Αντζελες, ενώ η πολύ καλή του φίλη Πηγή Δεβετζή έχει συμμετάσχει σε παιδική παράσταση! Ακόμη, η Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν για πολλά χρόνια αθλήτρια της ρυθμικής και του στίβου και έχει παίξει με επιτυχία σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Τέλος, ο Πέτρος Λαγούτης στην εφηβεία του ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά τον κέρδισε η υποκριτική και τα τελευταία χρόνια έχει παίξει σε πολλές καλές παραστάσεις.