Ενώ έχουμε για τα καλά εισέλθει σ’ ένα ψυχροπολεμικό κλίμα με την Τουρκία, λόγω των αλλεπάλληλων προκλήσεών της, παράλληλα μαίνεται μία άλλου είδους σύρραξη.

Σ’ αυτήν δεν συμμετέχουν στρατιώτες, τανκς και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά πληκτρολόγια και χάκερς κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του Διαδικτύου.
Εκεί, άλλωστε, λαμβάνει χώρα το θερμό επεισόδιο που οι Έλληνες χάκερς ονόμασαν #OpTurkeyBlackout, το οποίο ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 22 του μηνός.

Όλα άρχισαν όταν Τούρκοι χάκερς «γιόρτασαν» την κυβερνοεπίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον της ιστοσελίδας του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στα τουρκικά ΜME αναπαράχθηκε η είδηση ότι πίσω από την επίθεση στο primeminister.gov.gr. κρύβονταν Τούρκοι χάκερς, ως εκδίκηση στη στάση της Αθήνας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.

Εκδίκηση, δηλαδή, για τη καταγγελία που έκανε δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία να αναγνωστεί το Κοράνι μέσα στο ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Επίθεση στο Μαξίμου

Η πρωθυπουργική ιστοσελίδα είχε πράγματι τεθεί εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι δεν επιβεβαιωνόταν η ύπαρξη τουρκικού δακτύλου.

Το Twitter, όμως, είχε άλλη άποψη, καθώς Τούρκοι χρήστες ανέλαβαν την ευθύνη. Ένας από τους πιο γνωστούς χάκερ της χώρας με το όνομα Aslan Neferler Tim, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».

Αργότερα, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι «ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι υπήρξε προσπάθεια παραβίασης από αγνώστους της ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού.

Ελληνική «απάντηση»

Παρά την αποτυχία της προσπάθειας, οι Έλληνες χάκερς δεν άργησαν να απαντήσουν.

Λίγες ώρες μετά, οι Έλληνες Anonymous, όπως αυτοαποκαλούνται χωρίς να είναι σίγουρο ότι ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των χάκερς που ιδρύθηκαν το 2003 και φέρουν το ίδιο όνομα, απάντησαν:

«Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!».

Διαβάστε τη συνέχεια στο armynow.gr