Τον χειμώνα που πέρασε ο νευρικός μας γείτονας, η Τουρκία, σε τακτική βάση επιδιδόταν σε προκλήσεις σε ελληνικά νησιά. Έστελνε αεροσκάφη να πετούν πάνω από ελληνικό έδαφος, ενώ σε σχεδόν καθημερινή βάση ήταν και τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που αμφισβητούσαν την ελληνική κυριαρχία σε δεκαοκτώ νησιά.

Παράλληλα  με τον Ερντογάν να παραληρεί για την συνθήκη της Λωζάνης, πριν αλλάξει και πάλι φρασεολογία καθώς είδα ότι δεν του βγαίνει.Δεδομένων των «επικοινωνιακών» προκλήσεων, οι Έλληνες καταδρομείς σκορπίστηκαν σε νησιά και μικρονήσια.

Αν μπορούσε κάποιος να τους ακολουθήσει θα έβλεπε ότι όταν η Τουρκία διοργάνωσε ασκήσεις με πλωτά μέσα γύρω από την Παναγιά και το σύμπλεγμα των Οινουσσών, κοντά στα Ίμια, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι ή βορειότερα δίπλα στη λεγόμενη Λαδόξερα για τον κόσμο Ζουράφα, οι Έλληνες καταδρομείς έδιναν το «παρών».

Οι ακρίτες μας ένιωθαν σίγουροι ότι οι αμφίβιοι καταδρομείς από τα Ειδικά τμήματα Εθνοφυλακής, μαζί με τις καταδρομικές Zodiac έχουν την δυνατότητα για μια ομαδική απόβαση σε κάποιο νησί ώστε να το υπερασπιστούν.

Ελληνικές Κανονιοφόροι μετέφεραν σε χρόνο μηδέν τους καταδρομείς μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου.

Δείτε στο ArmyNow.net σπάνιες φωτογραφίες από την καθημερινότητα των καταδρομέων στο Αρχιπέλαγος. Να ανεβάζουν τα καταδρομικά σκάφη στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Πυραυλακάτους «φορτωμένες» με ταχέα, μικρά και ευέλικτα σκάφη κρύβονται μέσα σε φυσικούς όρμους των μικρών νησιών στα ανατολικό Αιγαίο.