Τα έργα και οι ηµέρες του Αρτέµη Σώρρα από τότε που εισέβαλε στη δηµόσια ζωή ως σωτήρας ξεδιπλώνονται στις 450 σελίδες του βιβλίου µε τίτλο «Η απάτη των 600 δισ. βάφτηκε µε αίµα» του Ελευθέριου Ρήνου.

Οπως αποκαλύπτουν σήµερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο γιατρός από τη Ρόδο, που πρωταγωνίστησε µε τα άρθρα του στις αποκαλύψεις για τη δράση του Σώρρα και των συνεργατών του, έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου και ετοιµάζεται να το εκδώσει το επόµενο διάστηµα. «Το βιβλίο µου ακολουθεί τη “συντροφιά της απάτης” από τις πρώτες συναντήσεις τους µέχρι την άσκηση ποινικών διώξεων. Είναι το πρώτο µου βιβλίο και η έρευνα µου πήρε τέσσερα χρόνια και περίπου 40 άρθρα.

Τα κείµενά µου έχουν διορθωθεί και έχω προσθέσει πληροφορίες που δεν µπορούσα να αναφέρω εκείνη την περίοδο, είτε γιατί έτσι θα διευκόλυνα την απάτη είτε γιατί ο δικηγόρος µου έκρινε ότι ήταν δυσφηµιστικές», λέει στα «Π» ο συγγραφέας.

Εγγραφα-ντοκουµέντα και φωτογραφίες συνοδεύουν τα κείµενα του Ελ. Ρήνου, µε στόχο να φωτιστούν όλες οι πτυχές της οργάνωσης που έπεισε χιλιάδες πολίτες να την ακολουθήσουν. «Το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένα πόνηµα έρευνας µε όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία και οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Πλέον ο καθένας µπορεί να ελέγξει τα “οµόλογα” και τα “καταπιστεύµατα” µε τα ίδια του τα µάτια και µε πρόσβαση σε επαληθεύσιµες πληροφορίες και δεδοµένα», τονίζει ο κ. Ρήνος, ο οποίος «σκόνταψε» στην οµάδα του Σώρρα τον Σεπτέµβριο του 2011, όταν ερευνούσε το θέµα των µετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.

«Επειδή είχα κάνει έρευνα, αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγµή ότι έλεγαν ανοησίες και έγραψα σχετικό e-mail στον τότε συνεργάτη του Σώρρα, Μανώλη Λαµπράκη. Αµέσως άρχισαν οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος µου, µε τα µέλη της οργάνωσης να µε αποκαλούν προδότη», εξηγεί ο Ροδίτης γιατρός.

ΠΥΡΗΝΕΣ

Τα «Π» φέρνουν στο φως χαρακτηριστικά αποσπάσµατα του βιβλίου, στα οποία ο συγγραφέας περιγράφει πώς η οργάνωση απλώθηκε µε τη µορφή ιστού αράχνης ιδρύοντας µεµονωµένες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις. «Σε όλη την Ελλάδα ιδρύονται πυρήνες, υπό τη µορφή “ανεξάρτητων” ΜΚΟ, που σύµφωνα µε το καταστατικό τους δέχονται εντολές από µια κεντρική διοίκηση. Αντί δηλαδή να ιδρυθεί µια µη κερδοσκοπική οργάνωση, µε υποκαταστήµατα υπέρ του Σώρρα, ιδρύονται δεκάδες, ξεχωριστές εταιρικές οντότητες, µε ξεχωριστούς ΑΦΜ και διοικήσεις, που όλες όµως έχουν συµφωνήσει να ακολουθούν διαταγές. Σαν τον ιστό µιας αράχνης.

Οι οπαδοί ορκίζονται µε τον “Ορκο του Πολεµιστή” στον “Ζευς”, τους ραίνουν µε “ενεργοποιηµένο” νερό (πατενταρισµένη παραγωγή) και ακολουθούν τυφλά τις εντολές του ενσαρκωµένου “Απόλλωνος”, θεωρώντας προδότη και άξιο να πεθάνει όποιον δεν τους πιστεύει», γράφει ο Ελ. Ρήνος. Στις σελίδες του βιβλίου του περιγράφεται µε κάθε λεπτοµέρεια η αποτυχηµένη επιχειρηµατική δράση του άφραγκου Πατρινού. Οπως επισηµαίνεται, το φαινόµενο «Σώρρας» άνθησε στην Ελλάδα γιατί καµία αρµόδια Αρχή δεν φρέναρε τα σχέδιά του, όπως θα συνέβαινε σε άλλα κράτη, όπου τηρείται το γράµµα του νόµου. «Για να ξεκαθαρίσω την άποψή µου για την υπόθεση των “αµερικανικών οµολόγων” του κ. Σώρρα, θα πω µε λίγα λόγια ότι απλά ο συγκεκριµένος άνθρωπος έχει δίκιο. Μπορεί να είναι άφραγκος, να έχει κατηγορηθεί για απάτες και άλλα κακουργήµατα από διαφόρους στο παρελθόν, να µην έχει κατορθώσει να φτιάξει µια επιχείρηση στην Ελλάδα που να µην πέσει έξω, να µην έχει ούτε έναν εργαζόµενο παγκοσµίως και να χρωστάει σε αρκετούς. Αλλά έχει δίκιο όταν λέει ότι οι επίσηµες Αρχές δεν τον ακουµπούν και διατηρεί την αθωότητά του, σύµφωνα µε το νοµικό µας σύστηµα. Γιατί αν ήταν σε άλλη χώρα, ο κ. Σώρρας και οι συνεργάτες του θα το σκέφτονταν δύο φορές πριν προσπαθήσουν να µας πουλήσουν φύκια για µεταξωτές κορδέλες. Εποµένως, έχει δίκιο στον ισχυρισµό του ότι η Πολιτεία µας δεν είναι ικανή να αντιµετωπίσει τη διαφθορά και την απάτη. Και τον συγχαίρω για αυτό», γράφει ο ίδιος.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Ο συγγραφέας Ελευθέριος Ρήνος εξηγεί από πού εµπνεύστηκε ο Αρτ. Σώρρας τη θεωρία των καταπιστευµάτων. «Τα “παγκόσµια καταπιστεύµατα” είναι άλλη µία συνωµοσιολογική απάτη, την οποία χρησιµοποιούν παγκοσµίως ένας τυχοδιώκτης που ζει στην Ινδονησία, ο Neil Keenan, και µια µαφιόζικη οργάνωση, µε την επωνυµία “Office for International Treasury Control” (OITC), η οποία διαφηµίζει πως συνδέεται µε τα Ηνωµένα Εθνη, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει». Ο κ. Ρήνος είχε καταθέσει το 2014 µηνυτήρια αναφορά κατά του Σώρρα και συνεργατών του, χαρακτηρίζοντας την οργάνωσή τους εγκληµατική. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την περασµένη Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2018. Για τις 17 Μαΐου αναβλήθηκε στην Πάτρα και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής για το ζεύγος Σώρρα, που έχει εξαφανιστεί από τις 17 Μαρτίου.