Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, από τον ξαφνικό χαμό του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Ο νεαρός τραγουδιστής έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, σε τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού.

Ο Παντελής Παντελίδης επέβαινε σε ένα τζιπ μάρκας Mercedes μαζί με δύο κοπέλες-Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου-, οι οποίες τραυματίστηκαν βαριά και έμειναν για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο.

Η "σορός" του αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που εμφανιζόταν 

Τη σορό του κλήθηκε να αναγνωρίσει  ο ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού κέντρου της Αθήνας, όπου εργαζόταν ο τραγουδιστής, πριν ενημερωθούν οι οικείοι του. 

Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας το αυτοκίνητο έτρεχε με 105 μέχρι 150 χιλιόμετρα την ώρα τη στιγμή της σύγκρουσης ενώ δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος και η σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή του τραγουδιστή ήταν ακαριαία.

Τι "έδειξε" η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του τραγουδιστή, ήταν ακαριαίος. Προήλθε από έναν συμπαγή πάσσαλο από χάλυβα, που τον χτύπησε την ώρα της ανατροπής του τζιπ.
Ο άτυχος τραγουδιστής έφερε κι άλλα σοβαρά τραύματα, τα οποία όμως δεν ήταν θανατηφόρα.

Το μεταλλικό στήριγμα των παλιών κιγκλιδωμάτων, πέρασε μέσα από την οροφή και το πλαϊνό τζάμι του τζιπ, προκαλώντας το θανατηφόρο τραύμα στον Παντελή Παντελίδη.

Σε συνδυασμό και με τα πρώτα στοιχεία των πραγματογνωμόνων, προκύπτει ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ζωντανός καθ’ όλη τη διάρκεια της τρελής πορείας του οχήματος, μέχρι την πτώση, καθώς είχε υποστεί θλαστικά τραύματα, βαριές κακώσεις και κατάγματα, που δεν ευθύνονται όμως για το θάνατό του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μοιραίο τραύμα ήταν τόσο σοβαρό, που προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατό του.

Το ίδιο μεταλλικό αντικείμενο, μέρος των κιγκλιδωμάτων στα οποία έπεσε το όχημα κατά την ανατροπή του, τραυμάτισε σοβαρά και την 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, ακριβώς πίσω από τον Παντελή Παντελίδη.

Ο "χαμός" του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, καθώς επρόκειτο για έναν ανερχόμενο τραγουδιστή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ο αυτοδημιούργητος τραγουδιστής, έκανε τα πρώτα του βήματα σε μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας, ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός μέσω του youtube, με τις προβολές στα τραγούδια του, να "σπάνε" όλα τα ρεκόρ. 

Ενδεικτικό είναι ότι η είδηση του θανάτου του "γκρέμισε" το διαδίκτυο, καθώς σχεδόν όλη η Ελλάδα, ήθελε να ενημερωθεί γύρω από τα αίτια του θανάτου του. 

Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του Παντελίδη

O άτυχος τραγουδιστής οδηγήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, μέσα σε λευκό φέρετρο, ενώ πλήθους κόσμου, βρέθηκε εκεί για να τον αποχαιρετήσει. Ενδεικτικό είναι ότι ο Παντελίδης, οδηγήθηκε στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, συνοδείας χιλιάδων ανθρώπων καθώς και υπό τη συνοδεία των τραγουδιών του.