Αναµφισβήτητα ανήκει στην κατηγορία των γοητευτικών πολιτικών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, συχνάζει στον Κεραµεικό, παίζει µπάσκετ και είναι full in love. Συναντήσαµε τον ανερχόµενο πολιτικό στο στέκι του, το café-bar «Soho», στο Γκάζι, και σε µια χαλαρή κουβέντα µάς αποκάλυψε ότι έχει σχέση, µας ταξίδεψε στα φοιτητικά του χρόνια, όταν γλεντούσε µε τον Νίκο Οικονοµόπουλο, ενώ µας είπε για ποιο λόγο δεν µπορεί να αφήσει µούσι.

Ποιος είναι ο στόχος της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης για τις επόµενες εκλογές;

Στη Συµπαράταξη εµείς περάσαµε ένα χρονικό διάστηµα στο οποίο εντάξαµε δυνάµεις, συνθέσαµε, φέραµε ξανά κόσµο µαζί µας και προσπαθούµε να αναδείξουµε και πολλούς νέους ανθρώπους. Εποµένως, ο στόχος για εµάς στις επόµενες εκλογές είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλά η ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη. ∆εν έχουµε όριο. «Sky is the limit». Θέλουµε να είµαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά, για να αντιµετωπίσουµε τα προβλήµατα του ελληνικού λαού, γιατί αυτά είναι ο αντίπαλός µας. Σήµερα, που η χώρα περνά την κρίση τόσο άσχηµα, εµείς πρέπει να ενώσουµε δυνάµεις και ο µοναδικός αντίπαλος όλων των πολιτικών κοµµάτων θα έπρεπε να είναι η κρίση. Είναι άσχηµο το γεγονός ότι βλέπουµε να υπάρχουν αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία στη Βουλή, την ώρα που ο ελληνικός λαός ψάχνει απαντήσεις.

Στις επόµενες εκλογές, αν δεν σχηµατιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνει η ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη;

Θα πάει µε τον ΣΥΡΙΖΑ ή µε τη Νέα ∆ηµοκρατία; Νοµίζω ότι όλοι καταλαβαίνουµε ότι κανένας µόνος του δεν µπορεί και αυτό είναι κάτι που δοκιµάστηκε στην πάροδο των ετών. Εποµένως, εµείς λέµε ότι χρειαζόµαστε εθνική συνεννόηση είναι κάτι το οποίο ζητάει και ο κόσµος. Εχω γυρίσει όλη τη χώρα µαζί µε τη Φώφη Γεννηµατά και έχω δει παντού τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν περάσει από την κρίση να ωριµάζουν. Χρειάζεται συνεννόηση, χρειάζονται χαµηλοί τόνοι, χρειάζεται µετριοπάθεια. ∆εν υπάρχουν Harry Potter στην πολιτική σήµερα. Αυτοί οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα σκίσουν µε έναν νόµο και µε ένα άρθρο τα Μνηµόνια µας έφεραν ένα τρίτο Μνηµόνιο, εποµένως σήµερα χρειάζεται πολλή δουλειά και κυρίως µια σχέση εµπιστοσύνης µε τον Ελληνα πολίτη. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιλέξει να µείνουν στη χώρα και µε αυτούς πρέπει να προχωρήσουµε. Εχουµε µια Ελλάδα η οποία είναι υπέροχη, είναι πανέµορφη. Αυτή η Ελλάδα, η οποία σήµερα βγάζειένα μίζερο πρόσωπο, δεν μας αξίζει. Πρέπει να χτίσουμε και να επενδύσουμε στην ωραία Ελλάδα, η οποία είναι διάσημη και γνωστή σε όλο τον πλανήτη.

Εσύ θα κατέβεις υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και πού;

Πιστεύω ότι η πολιτική είναι ένα συλλογικό άθλημα. Εγώ έτσι το βλέπω και σήμερα είμαι σε μια θέση για να προσφέρω στη συλλογικότητα στην οποία ανήκω. Αρα, όταν έρθει η ώρα να προκηρυχτούν οι εκλογές, θα πάρω και την απόφαση του τι θα κάνω εγώ προσωπικά. Ομως, μέχρι τότε, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να είμαι χρήσιμος σε αυτό για το οποίο με έχει επιλέξει το κόμμα που υπηρετώ.

Οταν πήγες στη Βουλή, επειδή είσαι νέος, πώς σε αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι βουλευτές;

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή και κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αντιμετώπιζαν ως πολύ νέο για να ασχολούμαι με την πολιτική. Οποιος είναι νέος πάντα αντιμετωπίζεται ως κάτι περίεργο. Πάντα, πρέπει να αποδεικνύουμε ότι πέραν της νεότητας έχουμε και φρέσκιες ιδέες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον χώρο με τον οποίο ασχολούμαστε. Για παράδειγμα, στην πολιτική είναι πολύ βασικό, εκτός από τη βιολογική ηλικία, να έχεις και νέες, φρέσκιες ιδέες. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου καταλαβαίνει ότι κάθε νέος ο οποίος μπαίνει σε έναν χώρο μπαίνει για να αλλάξει κάποια από τα πράγματα τα οποία δεν του αρέσουν.

Είχε γίνει viral τις προάλλες που είχες πάει στην Μπουσδούκου. Είπαν ότι της την έπεσες. Τη γουστάρεις;

Ηταν ένα καθαρά πολιτικό σχόλιο ό,τι έγινε τότε στην Μπουσδούκου. Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί από τους φίλους και τους γνωστούς με ρωτούν για το επεισόδιο. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος, με ό,τι και αν ασχολείται και ό,τι και αν κάνει, πρέπει να είναι ο εαυτός του. Εγώ τότε είχα απαντήσει στην ερώτηση «Δεν ξέρω ποιοι θα πήγαιναν διακοπές με κάποιον πολιτικό, αλλά ξέρω ότι σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να πάνε με την κυρία Μπουσδούκου». Αυτό είχα πει και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο θα σκεφτόταν ο οποιοσδήποτε στην ηλικία μου να απαντήσει. Σε κάθε περίπτωση, εγώ στέκομαι στη χιουμοριστική διάθεση και έτσι το αντιμετωπίζω. Δεν νομίζω ότι είναι και κάτι κακό να είσαι ο εαυτός σου.

Από τότε πάντως σου έχουν κολλήσει κάποιοι ότι είσαι «πέφτουλας» (γέλια).

Οχι. Νομίζω ότι είναι υπερβολή να με θεωρεί κάποιος «πέφτουλα». Κάποιοι έκαναν κάποια σχόλια, αλλά δεν είναι πραγματικότητα. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό το πράγμα.

Στα προσωπικά πώς είσαι; Είσαι ερωτευμένος;

Είμαι σε σχέση και είμαι πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι κάτι το οποίο με βοηθάει σε ό,τι κάνω στην καθημερινότητά μου.

Το 2017 θα έχουμε γάμο;

Αυτό είναι κάτι το οποίο έρχεται με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα το να κάνεις οικογένεια, το να γίνεις πατέρας και να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση είναι κάτι το οποίο ολοκληρώνει έναν άνθρωπο. Επομένως, ο γάμος είναι κάτι που πάντα έχω στο μυαλό μου και με ενδιαφέρει.

Δεν σε έχουμε δει ωστόσο κάπου με την κοπέλα σου. Την κρύβεις;

Νομίζω ότι οι προσωπικές σχέσεις είναι κάτι διαφορετικό από την καθημερινότητα την οποία έχεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο, χωρίς να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο προστασίας, είναι κάτι το οποίο μου βγαίνει. Ετσι προτιμώ να κινούμαι.

Μου είπε ο συνάδελφός μου, ο Γιώργος Κατσίγιαννης, ότι πηγαίνεις συχνά στα πανηγύρια.

Εγώ προέρχομαι από την Αργολίδα και εκεί έχουμε πολύ ωραία πανηγύρια. Ο Γιώργος το ξέρει, γιατί ο αδελφός του, ο Γιάννης Κατσίγιαννης, είναι πολύ καλός τραγουδιστής. Το καλοκαίρι πάμε σε πολλά πανηγύρια που έχουμε στην περιοχή... Εχει χορό, είναι στιγμές ωραίες, με κόσμο που ξέρεις πάρα πολλά χρόνια, και νιώθεις έτσι όπως πρέπει να νιώθει κάποιος ο οποίος ψυχαγωγείται.

Μπουζούκια πας;

Πηγαίνω, αλλά παλιά πήγαινα πολύ περισσότερο. Θέλω να σου πω ότι έχω σπουδάσει στην Κομοτηνή, οπότε πολύ πριν γίνει πρώτο όνομα ο Νίκος Οικονομόπουλος εμείς είχαμε τη χαρά να τον έχουμε στην Κομοτηνή. Τραγουδούσε στο «Ηχοδρόμιο», σε ένα εξαιρετικό μαγαζί. Ωραία χρόνια. Χρόνια στα οποία περάσαμε πολύ καλές στιγμές με πάρα πολλούς συμφοιτητές και φίλους, με σχέσεις οι οποίες μας ακολουθούν ακόμα και σήμερα.

Αν δεν ήσουν πολιτικός και δικηγόρος, τι θα ήθελες να είσαι; Θα ήθελα να έχω ασχοληθεί πολύ με τον αθλητισμό. Για παράδειγμα, θα μου άρεσε πολύ να έχω γίνει προπονητής σε ένα ομαδικό άθλημα. Είναι κάτι που πάντα μου άρεσε. Για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι όλοι οι οπερατέρ εδώ είναι πολύ τυχεροί που έχουν εσένα να τραβάνε. Θα ήταν και αυτό ένα ενδιαφέρον επάγγελμα.