Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πραγματικά έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Άνθρωποι που η τύχη του έχει χαμογελάσει παραπάνω από μία φορά. Και μιλώντας για τύχη δεν αναφερόμαστε σε απλές καταστάσεις όπως π.χ να προλάβει κάποιος στο τσακ το λεωφορείο ή να βρει στον δρόμο ένα χαρτονόμισμα, αλλά για τύχη… βουνό. Πώς θα σας έκανε να αισθανθείτε αν σας έλεγε κάποιος ότι έχει κερδίσει τέσσερις φορές το λαχείο ή ότι έχει γλυτώσει παραπάνω από 10 φορές από βέβαιο θάνατο; Διαβάζοντας τις παρακάτω πέντε περιπτώσεις τυχερών ανθρώπων καταλαβαίνει κανείς ότι η φράση «η τύχη είναι με το μέρος του» είναι κάθε άλλο παρά ρεαλιστική.

Πέντε περιπτώσεις ανθρώπων που η ζωή τους φαντάζει να είναι βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

Οι 5 πιο τυχεροί άνθρωποι του κόσμου


1. Lottery woman: Η Τζόαν Γκίντερ θεωρείται από τους πιο τυχερούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αφού έχει κερδίσει το λαχείο τέσσερις φορές. Η Αμερικανίδα από Τέξας έχει κερδίσει συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Το 1993 κέρδισε 5,4 εκατομμύρια δολάρια στο Lotto Texas, ενώ το 2006 κέρδισε άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια στο scratch-off του Holiday Millionaire. Η τρίτη της νίκη συνέβη το 2008, όταν κέρδισε 3 εκατομμύρια δολάρια από ένα εισιτήριο Millions and Millions ενώ δύο χρονιά μετά, κέρδισε ακόμη 10 εκατομμύρια δολάρια. Η Γκίντερ, η οποία έχει διδακτορικό στη στατιστική, έχει χαρακτηριστεί ως «μαθηματική ιδιοφυΐα» και έχει κάνει μερικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να βρήκε έναν τρόπο να αυξήσει τις πιθανότητές της να κερδίζει σε τυχερά παιχνίδια.

2. Ξεγελώντας τον θάνατο: Ο Φράνο Σέλακ ήταν ένας δάσκαλος μουσικής από την Κροατία, που είχε ξεφύγει από τον θάνατο πολλές φορές. Οι παραλίγο θανατηφόρες εμπειρίες του ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 1962 όταν το τρένο που επέβαινε έπεσε μέσα σε λίμνη. 17 επιβάτες πνίγηκαν ωστόσο ο Σέλακ γλίτωσε με ένα απλό κάταγμα. Τον επόμενο χρόνο, επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα, κατά το οποίο πέθαναν 19 άνθρωποι. Το 1966, ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαινε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα ποτάμι. Τέσσερις επιβάτες πνίγηκαν, ενώ εκείνος γλίτωσε μόνο μερικές γρατζουνιές. Για τα επόμενα 10 χρόνια ο Σέλακ επιβίωσε από άλλα 4 τροχαία ενώ στα 73α γενέθλιά του, κέρδισε στο λαχείο 900.000 ευρώ.

3. Σκοτεινή πτήση: Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε το 2018 ο Άντερς Χέλστρουπ όταν την ώρα που έκανε ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο, ένας μετεωρίτης «έσκισε» τον ουρανό της Νορβηγίας και πέρασε ξυστά από δίπλα του. Ο αλεξιπτωτιστής ζει από θαύμα καθώς ο διαστημικός βράχος πέρασε από δίπλα του με ταχύτητα άνω των 300 μιλίων την ώρα, λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που ο ίδιος είχε πηδήξει από το αεροσκάφος. Οι ειδικοί που ανέλυσαν το βίντεο που τράβηξε ο Νορβηγός εκτιμούν πως πρόκειται πραγματικά για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα της γης.

4. «Δεσποινίς Αβύθιστη»: Η Βάιολετ Τζέσοπ έχει μείνει στην Ιστορία για την τύχη της, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει τον χάρο αρκετές φορές. Η Τζέσοπ, η οποία εργαζόταν ως θαλαμηπόλος, κατάφερε να βγει ζωντανή από τα πολύνεκρα ναυάγια του «Τιτανικού» το 1912 και του «Βρεταννικού» το 1916. Και τις δύο φορές κατάφερε να ξεφύγει από το βυθιζόμενα πλοία επιβιβαζόμενη σε μια σωσίβια λέμβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έναν χρόνο πριν το ναυάγιο του «Τιτανικού», το 1911, η Τζέσοπ, επέβαινε στο πλοίο «Ολύμπικ», όταν αυτό συγκρούστηκε με ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο, το HMS Hawke.

5. Διπλός επιζών: Ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που επέζησε και από τις δύο πυρηνικές επιθέσεις στην Ιαπωνία κατά τον Β’ Παγκάσμίο Πόλεμο. Ο Γιαμαγκούτσι βρισκόταν στη Χιροσίμα για επαγγελματικό ταξίδι όταν έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα στις 6 Αυγούστου 1945. Επέζησε από την αρχική έκρηξη, ωστόσο υπέστη σοβαρά εγκαύματα και τραυματισμούς. Ο Γιαμαγκούτσι πίστεψε ότι γυρνώντας στο σπίτι του θα ήταν ασφαλής και έτσι στις 7 Αυγούστου μπήκε στο τρένο και γύρισε στο Ναγκασάκι. Στις 9 Αυγούστου πήγε πίσω στη δουλειά του, ωστόσο την ώρα που εξιστορούσε στο αφεντικό του τα όσα συνέβησαν στη Χιροσίμα έπεσε και η δεύτερη ατομική βόμβα. Ο Γιαμαγκούτσι επέζησε για άλλη μια φορά, παρόλο που βρισκόταν 3 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της έκρηξης.