Η μουσική του σερ Έλτον Τζον είναι τολμηρή και συναρπαστική. Χρωματιστή σίγουρα. Και ο θησαυρός της τέχνης, της μόδας και των αντικειμένων που γέμισε το σπίτι του στην Ατλάντα δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Με πληθώρα μοναδικών κομματιών, περισσότερων από 900, που μεταφράζονται σε σπάνια έργα τέχνης μέχρι ένα εξωφρενικό κοστούμι του 18ου αιώνα σχεδιασμένο από τη Σάντι Πάουελ, η συλλογή του αντανακλά την ευαισθησία ενός μοναδικού καλλιτέχνη, του οποίου το έργο και το όραμα θαυμάζουμε διεθνώς.

Από τις 9 μέχρι τις 21 του μηνός θα ξέρουμε και τα ποσά. Τι διεκδίκησαν οι συλλέκτες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Γυαλιά, ρούχα, αξεσουάρ του, ορισμένα από τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά προς πώληση στην Αμερική. Θα δούμε και ρολόγια και κοσμήματα που θα δημοπρατηθούν από τον Christie’s στη Νέα Υόρκη στη συλλογή με τίτλο «The Collection of Sir Elton John: Goodbye Peachtree Road».

Το πιο δημοφιλές «bid» μοιάζει να είναι ένα έργο, το τρίπτυχο «Flower Thrower» του Μπάνκσι (1.500.000 δολάρια). Και το ρολόι Cartier Crash που απέκτησε το 1991. Το «Cartier, Paris», με τη σειρά του, αναμένεται να πωληθεί πολλά…: η τιμή του εκτιμάται 70.000-100.000 δολάρια. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα 400 ρολόγια Crash που κυκλοφόρησε η Cartier το 1991.

Στη βραδιά των εγκαινίων θα πωληθεί και δαχτυλίδι Cartier από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με ζαφείρι Κεϋλάνης μεικτής κοπής σε σχήμα καρδιάς. Και ένα «πληθωρικό», σπάνιο Rolex Daytona με λεοπάρ σχέδιο (40.000-60.000 δολάρια). Στα πιο φωτογενή κομμάτια της συλλογής; Ένα κολιέ με διαμάντια που γράφει «The Bitch Is Back», επιτυχία από τη δεκαετία του ’70. Τι δήλωσε ο ίδιος; «Έχω το γούστο μου.

«Μπορεί να μην είναι το γούστο όλων, αλλά σίγουρα είναι το δικό μου γούστο». Το σημαντικότερο όλων ότι τα έσοδα από τις οκτώ ζωντανές και online δημοπρασίες του οίκου Christie’s της Νέας Υόρκης, που ξεκινούν στις 21/2, αναμένεται να φτάσουν τα 10.000.000 δολάρια.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»