Υπό άκρα μυστικότητα το «υπουργικό ζεύγος» Ελενα Ράπτη και Γιάννης Μπρατάκος έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, ενώνοντας τις ζωές τους σε μια «αθόρυβη» τελετή στο δημαρχείο της Αθήνας. Η υφυπουργός Τουρισμού και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παντρεύτηκαν περί τα τέλη Δεκεμβρίου στο δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας, με τον γάμο τους να τελείται από τον τέως δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αποτελώντας μάλιστα τον τελευταίο γάμο που πραγματοποίησε ο τέως δήμαρχος, πριν από τη λήξη της θητείας του και της παράδοσης της σκυτάλης στον Χάρη Δούκα. Την ευχάριστη είδηση αποκάλυψαν τα «Parapolitika.gr», μέσα από την παραπολιτική στήλη του Γιάννη Κουρτάκη «Πολιτικός καφές» την περασμένη Παρασκευή, με το δημοσίευμα για τον γάμο Ράπτη - Μπρατάκου να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τα τελευταία χρόνια είναι ζευγάρι, επέλεξαν να ανεβούν τα σκαλιά του δημαρχείου, σε μια κλειστή τελετή χωρίς «τυμπανοκρουσίες», όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, κρατώντας την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και επιλέγοντας αμφότεροι να προβάλλουν τη δραστηριότητά τους που αφορά τα υπουργικά τους καθήκοντα και το κυβερνητικό έργο.

Κοινή εμφάνιση

Ο δεσμός της όμορφης εκ Θεσσαλονίκης υφυπουργού και ενός από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε επισήμως γνωστός τον Σεπτέμβριο του 2022, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσημη κοινή εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας πως είναι μαζί και ερωτευμένοι. Εκτοτε, κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ, το ζευγάρι απέφευγε με ευγένεια και διακριτικότητα να μιλήσει για τη σχέση τους, χωρίς ωστόσο να παίζει «κρυφτό». Η τελευταία ανάρτηση της υφυπουργού Τουρισμού για τον Γιάννη Μπρατάκο ήταν ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στις 7 Ιανουαρίου, όπου του ευχήθηκε δημοσίως με ένα τρυφερό μήνυμα. «Χρόνια πολλά θησαυρέ μου» έγραψε η Ελενα Ράπτη γα τον Γιάννη Μπρατάκο, βάζοντας και μια κόκκινη καρδιά στην ανάρτησή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ζευγάρι τότε είχε ήδη έλθει εις γάμου κοινωνίαν, ωστόσο το γεγονός παρέμενε γνωστό μόνο στον στενό και οικογενειακό τους κύκλο. Παρότι και οι δύο είναι εξαιρετικά «φειδωλοί» στις αναρτήσεις που αφορούν την ιδιωτική τους ζωή, η πρώτη τους επέτειος στις 20 Απριλίου του 2023 έφερε την πρώτη τους κοινή φωτογραφία στο Instagram, με το «γαλάζιο» ζευγάρι να φαίνεται ευτυχισμένο και ερωτευμένο, κατά τη διάρκεια των πασχαλινών τους διακοπών στο Νησί των Ανέμων, ενώ κατά τη διάρκεια της σχέσης τους τα φλας των φωτογράφων τούς έχουν απαθανατίσει σε βόλτες και περιπάτους στην Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, την έδρα της εντυπωσιακής πολιτικού. Αλλωστε, η Ελενα Ράπτη δεν θα μπορούσε να μην «ξεναγήσει» τον σύντροφό της στα μέρη της, τη συμπρωτεύουσα, την οποία αγαπά και επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία. Εξάλλου, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης η υφυπουργός Τουρισμού απολαμβανει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών από το 2004, όταν εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ήδη από το 1998 είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στην πολιτική, αναδεικνυόμενη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Στις τελευταίες εκλογές μάλιστα η κ. Ράπτη εξελέγη βουλευτής συγκεντρώνοντας 30.513 σταυρούς προτίμησης από τους συμπολίτες της.

Διαβάστε ακόμα: Έλενα Ράπτη - Γιάννης Μπρατάκος: Ο αθόρυβος έρωτας, οι κοινές εμφανίσεις, ο γάμος και η αφιέρωση

Δείγματα γραφής

Το 2021 η κ. Ράπτη ορίστηκε  επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, ένας τομέας στον οποίο η υφυπουργός έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής, ενώ το 2022 ορίστηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εθνική συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων. Ο ένας πλάι στον άλλον έφτασαν τον περασμένο Ιούλιο στο Προεδρικό Μέγαρο, στην ορκωμοσία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εθνικές εκλογές του 2023, όπου ο Γιάννης Μπρατάκος είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στην οργάνωση του κόμματος της Πειραιώς και στον διπλό εκλογικό θρίαμβο που κατεγράφη στις κάλπες του καλοκαιριού. Αλλωστε, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη θητεία του ως προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Τον Απρίλιο του 2023, όταν το ζευγάρι είχε συμπληρώσει ένα χρόνο σχέσης, η Ελενα Ράπτη μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» ως συντονίστρια του προγράμματος «Ενα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, όπου και ερωτήθηκε για την προσωπική της ζωή και αρκέστηκε να χαμογέλασει πλατιά και να πει για τον Γιάννη Μπρατάκο: «Είμαι ευτυχισμένη. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» της Κυριακής.