Ξεκίνησε να φτιάχνει κρέμες περιποίησης στην κατσαρόλα του σπιτιού της και μερικά χρόνια αργότερα η Δήμητρα-Μαρία Κατσαφάδου έγινε η επιχειρηματίας στην οποία οι γυναίκες εμπιστεύονται την ομορφιά τους. Το 2016 ίδρυσε την ελληνική εταιρεία La Vie en Rose, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των φυσικών καλλυντικών κρεμών. Το μότο της «Η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης» έγινε viral στα social media. Αξίζει να σημειωθεί πως αναδείχτηκε για τρίτο συνεχόμενο έτος ως μία από τις γυναίκες επιχειρηματίες της χρονιάς, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι γυναίκες τη λατρεύουν τόσο για τις δημιουργίες της όσο και για τον ακέραιο χαρακτήρα της.

katsafadou_2
▶ Η Δήμητρα Κατσαφάδου ίδρυσε το 2016 την εταιρεία καλλυντικών της

Ποια είναι η Δήμητρα Κατσαφάδου

Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέπτυξε μια δική της χημεία, η οποία υπακούει άριστα στη δημιουργία πλούσιων κρεμών και καλλυντικών γενικότερα. Ο κόσμος αγκάλιασε με θέρμη και εκτίμησε τη νέα τότε χημικό και το όραμά της, με αποτέλεσμα η La Vie en Rose να είναι, πλέον, μια εταιρεία που αριθμεί 51 και πλέον μητρικά υποκαταστήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, απασχολεί περίπου 280 εργαζομένους, ενώ αναπτύσσει συνεργασίες με κέντρα αισθητικής, καταστήματα εμπορίας καλλυντικών και πλαστικούς χειρουργούς.

Πολύ σύντομα κατάφερε να μπει στα σπίτια του κόσμου, αφού στόχος δεν ήταν μόνο η προώθηση των προϊόντων της, αλλά και η αμφίδρομη αγάπη του κόσμου. Ηθελε να τους δείξει πως και η ίδια είναι σαν όλους εκείνους που αναζητούν το καλύτερο και θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, δείχνοντάς τους αμέριστη κατανόηση και απαντώντας σε όλες τους τις απορίες. Μέσα από τα lives στο Facebook και αργότερα στο Instagram, κατάφερε να γίνει η φίλη τους, ακόμα και οικογένειά τους, αφού κάποιες κυρίες που ξεκίνησαν ως πελάτισσες τώρα είναι για κείνη μια δεύτερη οικογένεια.

H Δήμητρα Κατσαφάδου, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Μάνη, αφού έτσι θέλησαν να τη βοηθήσουν οι γονείς της να ξεφύγει από την παιδική μελαγχολία στην οποία οδηγήθηκε έπειτα από την τεράστια πίεση που της ασκούσαν, καθώς ήταν απαιτητικοί και αυστηροί. Η Δήμητρα, μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, προσποιήθηκε πως περνούσε κατάθλιψη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι ίσχυε στην πραγματικότητα, ώστε να ξεχάσουν το «πρόγραμμα» που είχαν σχεδιάσει για εκείνη. Να πάει σε καλά σχολεία και να γίνει γιατρός.

Η πρώτη της δουλειά ήταν σε μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία, για την οποία εργαζόταν επτά χρόνια, όμως αποφάσισε να παραιτηθεί, αφού ένιωθε εγκλωβισμένη. Εφυγε για το Μενίδι, όπου για καλή της τύχη βρήκε ένα σπιτάκι 30 τετραγωνικών, που της το νοίκιαζε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Τη φρόντιζαν και την είχαν σαν παιδί τους. Εκείνη την περίοδο συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της σειράς του Μega «Μαύρα μεσάνυχτα».

katsafadou_3
▶ Η Δήμητρα Κατσαφάδου σε εφηβική ηλικία

Η πρώτη κρέμα που πούλησε

Σιγά-σιγά άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την κουζίνα και να δημιουργεί. Η πρώτη κρέμα που πούλησε είχε ως βάση το ελαιόλαδο, την πρόπολη, το μελισσοκέρι, βιταμίνες και όταν έδωσε την κρέμα, από στόμα σε στόμα, έγινε η πρώτη σε πωλήσεις, κάτι που συμβαίνει ακόμα και σήμερα.

katsafadou_4
▶ Η Δήμητρα Κατσαφάδου σε παιδική ηλικία

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Δήμητρα Κατσαφάδου έπεσε θύμα κλοπής. Η υπόθεση αφορούσε ποσό 290.000 ευρώ και έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, όταν συνελήφθη στο Λονδίνο και εκδόθηκε στην Ελλάδα το πρόσωπο που είχε κατηγορηθεί για την κλοπή, το οποίο ωστόσο αφέθηκε ελεύθερο από τις ελληνικές Αρχές. Η κλοπή φέρεται να έχει γίνει από τον βοηθό της Δήμητρας Κατσαφάδου -έναν 32χρονο με καταγωγή από την Αλβανίασε χώρο της εταιρείας καλλυντικών που διατηρεί η ίδια μαζί με τον αδελφό της, Νίκο Μαλακοδήμο. «Θέλω να σας πω ότι εγώ έχω συγχωρέσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που μου έχουν ρίξει μαχαιριές στην πλάτη, που μου έχουν καταχραστεί χρήματα, που έχουν ανοίξει δύο και τρεις φορές τα καταστήματά μου. Ολοι αυτοί για κάποιον λόγο θα το έκαναν. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει. Ο μόνος που θα κρίνει κι εμένα και τα δικά μου λάθη είναι ο Θεός. Μέσα από αυτά, όμως, θέλω να σας πω ότι είναι όλα αλήθεια. Με έχει κλέψει το δεξί μου χέρι, το αριστερό…», ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη ανάρτησή της. Μεγάλη της επιθυμία; Να γίνει μητέρα. Μάλιστα, έχει εκφράσει την επιθυμία της να υιοθετήσει παραπάνω από ένα παιδί, αφού της αρέσει η μεγάλη οικογένεια. Υπήρξε παντρεμένη στο παρελθόν.

«Πημάκο, θα σ’ αγαπάω για πάντα, αλλά με διαφορετικό τρόπο!»

Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια αποκάλυψε μέσω των social media τον γάμο της, βάζοντας και μια φωτογραφία από την ημέρα του Μυστηρίου. «Από το τότε μέχρι και το σήμερα… 2016 παντρεύτηκα τον αγαπημένο μου! 2021 παραμένει αγαπημένος μου, αλλά όχι ο άντρας μου! Η ζωή αλλάζει! Εμείς αλλάζουμε. Τα πάντα αλλάζουν! Η μοίρα, οι επιλογές μας, ο Θεός αποφασίζουν και ακολουθούμε εμείς! Πόσο όμορφο να αγαπιούνται άνθρωποι που έχουν μοιραστεί στιγμές μαζί. Δεν μετανιώνω για τίποτα, γιατί όλα γίνονται για κάποιον λόγο ή για πολλούς λόγους. Ειδικά το ότι σε γνώρισα και με έμαθες να παλεύω για τη ζωή… Εσύ ξεπέρασες τη λευχαιμία, εγώ τη βαριά κατάθλιψη… Να προσέχεις, γιατί αν πάθεις κάτι, θα πάθω κι εγώ! Πημάκο, θα σ’ αγαπάω για πάντα, αλλά με διαφορετικό τρόπο! Η αγάπη δεν χάνεται… Η αγάπη, όταν είναι αληθινή, πάει στον Παράδεισο…», έγραψε η Δήμητρα Κατσαφάδου.

katsafadou_1
▶ Tην ημέρα του γάμου της με τον αγαπημένο της Πημάκο

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»