Το κορίτσι – συνώνυμο της Ολυμπιακής Φλόγας ονομάζεται Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου και μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!» για τα Παιδικά Χωριά SOS, όπου μεγάλωσε και για το σπουδαίο έργο τους.

Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν κλείσει με μια χαρακτηριστική εικόνα που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου: ένα 10χρονο κοριτσάκι, με πολύ χαρακτηριστικά μάτια, να σβήνει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Παιδιά από το ΚΕΜΠΥ των παιδικών χωριών SOS στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο γραφείο του πρωθυπουργού (Εικόνες)

19 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου. Το μικρό κοριτσάκι που μεγάλωνε στα Παιδικά Χωριά SOS έχει εξελιχθεί σε μια πανέμορφη κοπέλα, η οποία κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, κατάφερε να μπει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και να κερδίσει υποτροφία στο «Watson School of Biological Sciences» στο Cold Spring Harbor Laboratory των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε λίγους μήνες ετοιμάζεται να πάρει το διδακτορικό της στη Μοριακή Βιολογία ενώ πλέον, μένει στην Αγγλία.

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου για Παιδικά Χωριά SOS: «Θεωρώ πως ότι το έργο τους είναι πολύ σημαντικό»

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» αναφέρθηκε στην περίοδο, όπου έμενε στα Παιδικά Χωριά SOS και στο σπουδαίο έργο τους.

«Θεωρώ πως ότι το έργο τους είναι πολύ σημαντικό. Ήμουν 7 χρονών όταν πήγα. Η ευκαιρία να μεγαλώσω στα Χωριά SOS ήταν μία δεύτερη ευκαιρία. Έχω να θυμάμαι μόνο καλά πράγματα, και πολύ παιχνίδι. Οι γιορτές είναι πολύ ωραίες. Μαζευόμασταν και από τα διπλανά σπίτια παιδιά και γινόταν μία τρέλα. Είχαμε τα παιχνίδια, στολίζαμε τις γιορτές. Ερχόντουσαν και οι συγγενείς των ανθρώπων που μας μεγάλωναν. Εμένα με μεγάλωσε η ‘’μητέρα’’ Όλγα . Είμαστε πολύ κοντά και πιστεύω πως συμβαίνει και σε άλλα παιδιά, δηλαδή αυτό που λένε πως μητέρα δεν είναι αυτή που γεννάει αλλά αυτή που μεγαλώνει. Αυτό το λέγαμε μεταξύ μας τα παιδιά από πολύ μικρά. Πηγαίνω σπίτι της, με τη οικογένειά της, πάμε τις βόλτες μας» είπε η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου.

Το μήνυμά της προς όλους τους ανθρώπους ήταν να στηρίξουν το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: «Το έργο τους είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά πουν μεγαλώνουν εκεί. Για να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία».