Η Τέιλορ Σουίφτ μόλις μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Σε ηλικία 33 ετών όχι μόνο έχει καταφέρει να χτίσει μια διεθνή μουσική καριέρα, μια επίσης αμύθητη περιουσία, έχοντας καταρρίψει αμέτρητα ρεκόρ στην ποπ κουλτούρα, αλλά έχει επίσης καταφέρει να ερωτευτεί και να έχει χρόνο και για την προσωπική της ζωή. Το όνομα της διάσημης τραγουδίστριας φιγουράρει πρώτο στις στήλες των διεθνών ενημερωτικών μέσων, κι αυτό γιατί η ίδια μπήκε φέτος στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους. Όταν η Τέιλορ Σουίφτ συνεργάστηκε με τη Musicrow και τους ανθρώπους της, που τη βοήθησαν να ξεκινήσει να γράφει τα δικά της τραγούδια, σίγουρα δεν είχε στο μυαλό της ότι μια μέρα θα γινόταν η Νο1 καλλιτέχνιδα στον πλανήτη, δίπλα στην Μπιγιονσέ.

Η τελευταία της περιοδεία «Eras Tour», που θα γίνει και ντοκιμαντέρ, τη βοήθησε να σπάσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου σε έσοδα. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του «Bloomberg Billionaires Index», βοήθησε ακόμα να τονωθεί η οικονομία των ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι! Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η Σουίφτ είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν ανέλθει σε τέτοιο στάτους μόνο από τη μουσική τους.

Ο Κρις Λέιντεν, διευθυντής μάρκετινγκ ανάπτυξης στο SeatGeek, είχε αναφέρει στο παρελθόν στο δίκτυο CNN ότι «η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ «Eras» ξαναγράφει το βιβλίο των οικονομικών της ψυχαγωγίας. Δεν είναι απλώς μια ερμηνεύτρια, αλλά ένα οικονομικό φαινόμενο» είχε πει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η Σουίφτ δεν έχει κατακτήσει μόνο τις τεράστιες αρένες τύπου «Super Bowl», αλλά πλέον έχει εισβάλει» και στους κινηματογράφους, καθώς η περιοδεία της έχει κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και του Καναδά, προσθέτοντας περισσότερα μηδενικά στον τραπεζικό της λογαριασμό. Μάλιστα, το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας της, η ταινία «Taylor Swift: The Eras Tour» συγκέντρωσε περίπου 96 εκατ. δολάρια, γεγονός που την κατέστησε την πιο επιτυχημένη ταινία σχετικά με συναυλία κάποιου καλλιτέχνη.

Η περιοδεία «Eras» θα αποφέρει έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων μόνο από τις πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Αυγούστου από την ερευνητική εταιρεία QuestionPro, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το CNN.

Η περιοδεία απογείωσε την τοπική αμερικανική οικονομία στις περιοχές-σταθμούς, καθώς έκανε στάσεις σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Μόνο από τις έξι τελευταίες νύχτες, κατά τις οποίες το «Eras Tour» βρέθηκε στο Λος Άντζελες, εκτιμήθηκε ότι θα προκύψουν συνολικά 320 εκατ. δολάρια έσοδα για την πόλη, σύμφωνα με το «California Center for Jobs and the Economy».

Η τραγουδίστρια έγινε πολιτιστικό και οικονομικό φαινόμενο, αυξάνοντας την οικονομική της επιρροή. Στις πόλεις όπου εμφανίστηκε η Σουίφτ, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ αυξήθηκε και η πληρότητα των ξενοδοχείων εκτοξεύτηκε στα ύψη. Η Σάντα Κλάρα, πόλη που αποτελεί τεχνολογικό κέντρο και βρίσκεται στη βόρεια Καλιφόρνια, ονομάστηκε για λίγο καιρό «Swiftie Clara». Στο Σιάτλ, ο χορός των «Swifties» (φαν της τραγουδίστριας) προκάλεσε σεισμική δραστηριότητα μεγέθους ανάλογου με 2,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με σεισμολόγους.

Αεικίνητη, δυναμική, δημιουργική, έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy, 14 MTV Awards και 100 ρεκόρ Γκίνες. Πλέον βρίσκεται μαζί με τη Ριάνα, την Μπιγιονσέ και τον Τζέι Ζι στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Η Ριάνα μπήκε το 2021 με τη μουσική της και τις εταιρείες της Fenty Beauty και Savage x Fenty. Το δυναμικό ζευγάρι Μπιγιονσέ και Τζει Ζι εισέβαλε στο κλαμπ το 2017, ενώ, εκτός από τη μουσική, διαθέτει και πολλές επιχειρήσεις.

Η ακριβοπληρωμένη καλλιτέχνιδα γεννήθηκε ως Τέιλορ Άλισον Σουίφτ στις 13 Δεκεμβρίου 1989 στο Ουέστ Ρέντινγκ, στην κομητεία Μπερκς της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και μεγάλωσε στο Γουαϊομίσινγκ (επίσης στην Πενσιλβάνια). Η μητέρα της, Άντρεα Γκάρντνερ Φίνλεϊ Σουίφτ ασχολείται με τα οικιακά, αλλά στο παρελθόν εργάστηκε ως στέλεχος μάρκετινγκ. Ο πατέρας της, Σκοτ Κίνγκσλεϊ Σουίφτ, είναι οικονομικός σύμβουλος της Merrill Lynch και απόγονος προέδρων τριών γενεών της τράπεζας. Έχει ένα μικρότερο αδελφό, τον Όστιν Σουίφτ.

Η γιαγιά της Τέιλορ, Μάρτζορι Φίνλεϊ, ήταν τραγουδίστρια της όπερας.

Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο Ρίτινγκ και σε προσχολική ηλικία παρακολούθησε μαθήματα στο σχολείο Alvernia Montessori από φραγκισκανές μοναχές. Λίγο αργότερα εγγράφηκε στο Wyndcroft, ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο. Σε ηλικία μόλις εννέα ετών εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για το μιούζικαλ, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές παράγωγες της Νεανικής Ακαδημίας Θεάτρου του Μπερκς, ενώ συχνά πήγαινε και στο Μπρόντγουεϊ, προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και υποκριτικής.

Αργότερα άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την κάντρι μουσική, κι έτσι περνούσε τα Σαββατοκύριακα σε τοπικά φεστιβάλ, καφετέριες, εκθέσεις, διαγωνισμούς καραόκε, κλαμπ, κήπους, συναντήσεις προσκόπων και αθλητικές εκδηλώσεις.

Στην ηλικία των έντεκα χρόνων, έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, η Τέιλορ κέρδισε σε τοπικό διαγωνισμό ταλέντων και έτσι της δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστεί σε συναυλία του μουσικού της κάντρι Τσάρλι Ντάνιελς. Το 2000 ταξίδεψε με τη μητέρα της στο Νάσβιλ, προκειμένου να υποβάλει ένα demo με covers της Ντόλι Πάρτον και των Ντίξι Τσικς. Έλαβε πολλές απορρίψεις, καθώς όλες οι δισκογραφικές τη θεωρούσαν μια συνηθισμένη φωνή. Αργότερα η Τέιλορ είπε: «Ο καθένας σε αυτή την πόλη θα ήθελε να κάνει ό,τι ήθελα να κάνω κι εγώ. Έτσι, σκεφτόμουν τον εαυτό μου και έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να γίνω διαφορετική».

Τελικά, η Τέιλορ μετακόμισε στο Νάσβιλ το 2003 και άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματα στην καριέρα της. Αρκετές φορές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τίτλους περιοδικών που την κατηγορούν ότι είναι «serial dater», δηλαδή βγαίνει με έναν άντρα για λίγο καιρό και αμέσως προχωράει στον επόμενο, αφού πρώτα γράψει ένα τραγούδι για τη σχέση τους.

Φυσικά, όπως είχε πει και η ίδια στο παρελθόν, αν δεν ήταν γυναίκα, αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα. Όλοι απλά θα έλεγαν ότι ζει τη ζωή της, όπως κάνουν σταρ σαν τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, και κανένας δεν θα είχε πρόβλημα με το πόσο συχνά χωρίζει και τα ξαναφτιάχνει με διαφορετικά αγόρια.

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, η τότε ανερχόμενη 18χρονη σταρ της κάντρι μουσικής ξεκίνησε να βγαίνει ραντεβού με το πιο περιζήτητο ίσως μέλος του συγκροτήματος «The Jonas Brothers». Η Τέιλορ και ο Τζο ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια της τότε σόουμπιζ και κάθε κοινή τους εμφάνιση προκαλούσε κύματα αντιδράσεων, αποτελώντας αφορμή για πολλά «αποκλειστικά» ρεπορτάζ.

Ο έρωτας διήρκεσε περίπου τέσσερις μήνες (από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβρη του 2008), όμως ο χωρισμός τους ήταν ακόμα πιο θεαματικός και συνέχισε να απασχολεί τα media για πολύ καιρό ακόμα.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Έλεν ντε Τζένερις, η Τέιλορ αποκάλυψε πως ο Τζο τη χώρισε μέσω τηλεφώνου, με μια κλήση που διήρκεσε μόλις 27 δευτερόλεπτα. Αυτό ενέπνευσε τη νεαρή μουσικό να συνθέσει το κομμάτι «Forever and always», το οποίο αποφάσισε να προσθέσει στο άλμπουμ της «Fearless» την τελευταία στιγμή, ως ένδειξη εκδίκησης. Οι δυο τους έκαναν να ξαναμιλήσουν πολλά χρόνια ύστερα από αυτό, όμως ο χρόνος που πέρασαν ο ένας μακριά από τον άλλο τούς έκανε να ωριμάσουν και να ζητήσουν συγγνώμη για τα εφηβικά «ξεκατινιάσματα».

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Σουίφτ διατηρούσε δεσμό με το συνονόματο ηθοποιό Τέιλορ Λότνερ, ενώ για λίγους μήνες είχε δεσμό και με το μουσικό Τζον Μάγιερ. Σημαντική σχέση της ήταν εκείνη με το γνωστό ηθοποιό Τζέικ Τζίλενχαλ, με τον οποίο ήταν μαζί για πέντε μήνες. Από τον Ιούλιο του 2012 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ήταν σε σχέση με τον Κόνορ Κένεντι, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου είχε ένα ολιγόμηνο ειδύλλιο με τον τραγουδιστή Χάρι Στάιλς, μέλος του συγκροτήματος «One Direction». Από τις αρχές του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 είχε δεσμό με τον DJ Κάλβιν Χάρις.

Ο γνωστός DJ Κάλβιν Χάρις ήταν η πρώτη σχέση της Τέιλορ μετά τον Χάρι Στάιλς και η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέχρι τότε. Γνωρίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 από την κοινή τους φίλη και τραγουδίστρια Έλι Γκούλντινγκ και ξεκίνησαν να βγαίνουν ραντεβού τον επόμενο μήνα, αφού ο Κάλβιν χώρισε από το μοντέλο Ααρίκα Γουλφ. Σύντομα άρχισαν να κάνουν κοινές εμφανίσεις τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και στους λογαριασμούς τους στα social media, γεγονός που έκανε πολλούς να πιστεύουν πως οι δυο τους έχουν σκοπό να το δουν πιο σοβαρά και πιθανά να αρραβωνιαστούν. Λίγους μήνες μετά την επέτειο ενός χρόνου, όμως, τον Ιούνιο του 2016, η ανακοίνωση του χωρισμού τους έγινε επίσημη και η μετέπειτα σχέση τους δεν υπήρξε η καλύτερη. Είναι ο μόνος άνδρας για τον οποίο η Τέιλορ δεν έχει γράψει ούτε μία νότα.

Ενώ ήταν εξαφανισμένη από τη δημοσιότητα για μήνες, χωρίς κανέναν να γνωρίζει ακριβώς πού βρισκόταν, η Τέιλορ Σουίφτ ξεκίνησε να βγαίνει με το Βρετανό ηθοποιό Τζο Άλγουιν, τον οποίο ερωτεύτηκε αληθινά και βαθιά από τη στιγμή που αποφάσισαν να είναι μαζί.

Ενώ η σχέση τους παρέμενε κρυφή από τη δημοσιότητα, η Τέιλορ μετακόμισε στο Λονδίνο για να είναι μαζί του, όπου εγκαταστάθηκε για πάνω από ένα χρόνο. Όταν τελικά αποφάσισε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ της «Reputation» το 2017, όλα τα ερωτικά τραγούδια που είχε συνθέσει μιλούσαν για μια νέα αγάπη και πρωτόγνωρα συναισθήματα, ενώ μέσα από στίχους, όπως «is this the end of all the endings?» («είναι αυτό το τέλος όλων των υπόλοιπων;») άφησε να εννοηθεί πως είχε βρει τον άνθρωπό της. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, καθώς χώρισαν τον Απρίλιο του 2023.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime