Με νέες στολές, διά χειρός... Zeus+∆ione, του fashion brand που ίδρυσε η Μαρέβα Γκραµπόφσκι-Μητσοτάκη µε τη ∆ήµητρα Κολοτούρα, θα πετούν στους αιθέρες οι εργαζόµενοι της Aegean. Ειδικότερα, η νέα συλλογή στολών σχεδιάστηκε από τον Ελληνοαυστριακό Marios Schwab, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του εγχειρήµατος, συνδυάζοντας την ελληνική κληρονοµιά µε τη neoera φιλοσοφία της αεροπορικής εταιρείας. Πηγή έµπνευσης, η Ελλάδα και συγκεκριµένα η χρωµατική παλέτα του ελληνικού ουρανού και της θάλασσας. Αλλωστε, το διεθνούς φήµης πλέον brand, που γεννήθηκε µια βραδιά στη Σύρο, όπου οι δύο καλές φίλες, Μαρέβα Γκραµπόφσκι-Μητσοτάκη και ∆ήµητρα Κολοτούρα, συζητούσαν για τις προσωπικές τους διαδροµές και καριέρες, µέχρι που κατέληξαν στην ιδέα για την ίδρυση της Zeus+∆ione, έχει ως σηµείο αναφοράς την ελληνική παράδοση.

mareva-dimitra
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με τη Δήμητρα Κολοτούρα

Οι νέες στολές που επιµελήθηκε η Zeus+∆ione παρουσιάζονται ως «µανιφέστο ελληνικότητας», ενώ αξίζει να σηµειωθεί ότι για την ανανέωση των στολών της αεροπορικής εταιρείας προηγήθηκαν δύο χρόνια ερευνών στην Τέχνη και την Ιστορία της Ελλάδας, αλλά και στην ταυτότητα της Αegean. Ο σχεδιασµός βασίζεται στη διαφορετικότητα και τη συµπερίληψη, ενώ τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη δουλειά της Zeus+∆ione είναι η συνύπαρξη της αρχαίας ελληνικής Τέχνης και των πτυχώσεων των ρούχων στα µαρµάρινα γλυπτά. Τα δύο χαρακτηριστικά φορέµατα των αεροσυνοδών έχουν σαφή έµπνευση από τον αρχαίο ελληνικό χιτώνα, όπου η δωρικότητα των αρχαίων κιόνων και χιτώνων συναντά τον δυναµισµό των φτερών της Aegean.

aegean

Με ιδιαίτερη έµφαση στη λεπτοµέρεια σχεδιάστηκαν τα γάντια, οι ζώνες και οι τσάντες, που ολοκληρώνουν την εµφάνιση του προσωπικού. Επιπλέον, κάθε µέρα οι γυναίκες του πληρώµατος µπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τι θα φορέσουν από µια σειρά συνδυασµών, ανάλογα µε τη διάθεσή τους, έχοντας να διαλέξουν ανάµεσα σε δύο φορέµατα, ένα παντελόνι και δύο µπλούζες, ένα σακάκι κ.ά. Σε γενικές γραµµές, στον σχεδιασµό της συλλογής κυριαρχούν οι κλασικές, tailored σιλουέτες, που διανθίζονται µε προσεκτικά µελετηµένες λεπτοµέρειες, όπως ενσωµατωµένα φουλάρια στο ντεκολτέ, γεωµετρικές ασυµµετρίες και γραµµικά στοιχεία, που υπογραµµίζουν τη δοµή των ενδυµάτων.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιιτκά»