Πάνω από 300 εκατ. χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο διεθνώς με τις περισσότερες από αυτές να είναι επιτυχημένες. Τα ποσοστά επιτυχίας εξαρτούνται από πολλούς παράγοντες. Τα ιατρικά λάθη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που μπορεί να οδηγήσει σε ένα αποτυχημένο χειρουργείο που ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για τον ασθενή ή να του στερήσει κάποια βασική λειτουργία του σώματος του οδηγώντας τον στην αναπηρία. Τέτοια λάθη έχουν γίνει πολλές φορές με τα νοσοκομεία και τους γιατρούς να καλούνται να πληρώσουν μεγάλες αποζημιώσεις στους παθόντες και δυστυχώς κάποιες φορές στις οικογένειες των θανόντων. Κάποια από αυτά τα ιατρικά λάθη είναι σοκαριστικά αφού η απροσεξία των γιατρών ορισμένες φορές ξεπερνάει τα όρια της ανευθυνότητας.

Παρακάτω θα δείτε τα πέντε πιο σοκαριστικά ιατρικά λάθη που έχουν συγκλονίσει παγκοσμίως και προκαλούν φρίκη:

Πέντε ιατρικά λάθη που συγκλονίζουν

1. Του έκοψαν το λάθος πόδι. Ο 52χρονος Γούιλι Κινγκ χρειάστηκε να προβεί σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η χειρουργική ομάδα κατάλαβε ότι αφαίρεσε το λάθος πόδι! Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει και τα δυο του πόδια και να πάρει αποζημίωση 900.000 δολαρίων.

2. Τον χειρούργησαν ξύπνιο. Ο Σέρμαν Σίζεμορ έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα στην κοιλιά. Η γενική αναισθησία απέτυχε με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να κινηθεί αλλά να αισθάνεται τρομερό πόνο. Η εμπειρία ήταν τόσο τρομακτική, που δύο εβδομάδες μετά αυτοκτόνησε!

3. Μολυσμένη μετάγγιση. Νεαρή κοπέλα από τη Βόρεια Ελλάδα προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS μετά από μετάγγιση μολυσμένου αίματος σε νοσοκομείο. Μετά από έρευνα κρίθηκε ότι δεν είχε προηγηθεί η κατάλληλη ενημέρωση προς τους αιμοδότες και το νοσοκομείο πλήρωσε αποζημίωση 700.000 ευρώ.

4. Ξεχασμένες γάζες. Το 2017 σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, μια 47χρονη υποβλήθηκε σε υστερεκτομή. Τρεις μέρες μετά την επέμβαση και ενώ εξακολουθούσε να πονάει πήγε στην τουαλέτα και κατάλαβε ότι οι γιατροί είχαν ξεχάσει μέσα στην κοιλιά της ένα χειρουργικό γάντι και πέντε γάζες.

5. Είχε μέσα του χειρουργικό εργαλείο 30 εκ. Τον Ιούνιο του 2000, ο Ντόναλντ Τσέρτς, έκανε ένα χειρουργείο. Η επέμβαση πήγε περίφημα, ωστόσο λίγες ώρες μετά άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πόνους. Μετά από νέο χειρουργείο ανακαλύφθηκε ότι οι γιατροί είχαν ξεχάσει μέσα στην κοιλιά του έναν μεταλλικό συσπειρωτήρα μήκους 30 εκατοστών.