Στην πρώτη γραμμή για ακόμη μία εκλογική μάχη, αυτή τη φορά για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών, βρίσκεται η ΟΝΝΕΔ, με στελέχη της «γαλάζιας» νεολαίας να στελεχώνουν τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς σε ολόκληρη την επικράτεια, στέλνοντας το μήνυμα ότι η νέα γενιά βγαίνει μπροστά και συμμετέχει στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας των τοπικών κοινωνιών.

Τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σταμάτης Σταμέλο, έφεραν εις πέρας άλλη μια δύσκολη αποστολή εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, «κατεβάζοντας» νέα στελέχη στον στίβο της Αυτοδιοίκησης, με 365 υποψήφιους σε όλη τη χώρα να προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ.

Συντονιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα διαδραμάτισαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, Γιάννης Σμυρλής, ο βουλευτής της Ν.Δ., Διονύσης Χατζηδάκης, και ο οργανωτικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης, Μένιος Κορομηλάς.
1__3_
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου
 

Πάνω από 120 οι υποψηφιότητες από την ΟΝΝΕΔ στην Αττική

Το best seller της ανανέωσης με υποψηφιότητες από την ΟΝΝΕΔ καταγράφεται στο Λεκανοπέδιο, με τους υποψήφιους περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους να υπερβαίνουν τους 120.

Στην παράταξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Ν. Χαρδαλιά, τη μάχη για την εκλογή τους δίνουν ο Παν. Γαβριήλ, η Παρασκευή Ψώνη, ο Ζήσης Ιωαννίδης, ο Ευάγγελος Μπακαβέλλος, η Μαριάννα Τουμαζάτου, η Σταματίνα Αντωνίου, η Τζίνα Αδαμοπούλου, η Ιρις Ζαφειροπούλου, ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος και η Ελενα Λίλη.

Στον Δήμο Αθηναίων υποψήφιοι με τον Κ. Μπακογιάννη είναι ο Μιχάλης Βώβος, η Πώλα Δαμιανού, η Αφροδίτη Μιχώτα, ο Στέλιος Μαριδάκης, ο Χρήστος Δαγρές και ο Αλέξανδρος Αλεξίου.

Στην παράταξη του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» συμμετέχουν ως υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι η Ελένη Μυσίρη, η Ελένη Πολυζώη, η Ειρήνη Αγγελή και ο Σπύρος Γιαταγάνας, η Μαρία-Αννα Θεοδωράκη, ο Χρήστος Βιλιώτης, ο Στυλιανός Πολίτης, η Παναγιώτα Τσιμπλάκη, η Αφροδίτη Καρακατσούλη, η Τερψιχόη Τσαπάκη και ο Αρης Λαυδής.

Στον Πειραιά, πλάι στον Γιάννη Μώραλη, βρίσκεται ο ΟΝΝΕΔίτης Σπύρος Αγγελιδάκης, ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στη δεύτερη κοινότητα, ενώ στην πέμπτη κοινότητα υποψήφιοι είναι ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος και η Ευγενία Γεωργιάκου. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κατεβαίνει ο Αντώνης Μοραντζής.

Εντονη η παρουσία των «γαλάζιων» νεολαίων και στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια του Λεκανοπεδίου. Ο Μιχάλης Γρηγοριάδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αγ. Παρασκευή με τον Βασίλη Ζορμπά, η Κάτια Χατζημιχαήλ και η Κατερίνα Αρχου με τον συνδυασμό του Γιώργου Οικονόμου, η Ευτυχία Παρασύρη κατεβαίνει στο Μαρούσι με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου και ο Χρήστος Γούναρης στα Βριλήσσια με τον Γιάννη Πισιμίση. Στον ίδιο συνδυασμό υποψήφιοι είναι οι Παναγιώτης Αναγνώστου, Ελευθερία Βλάχου και Μαρίνος Σακελλαριάδης. Ο Γιάννης Αναγνώστου δίνει τη μάχη του σταυρού στη Γλυφάδα με τον Γιώργο Παπανικολάου, ο Αλέξης Κοτσαρίνης και ο Κων. Μπεθάνης στο Ηράκλειο με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Παπαδημητρίου, στον Δήμο Κερατσινίου υποψήφιοι με την παράταξη Μύτογλου ο Βασίλης Λύτρας και ο Παν. Κούβαρης, στην Πεντέλη με την ομάδα Κεχαγιά κατεβαίνει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στο Χαϊδάρι με τον Απόστολο Θεοφίλη κατεβαίνει η Ευαγγελία Παλλήκαρη, στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας την ομάδα του Λάμπρου Μίχου ενισχύει η Ολυμπία Τουμαζάτου. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Πετριστέρι με τον Α. Παχατουρίδη θα είναι ο Νίκος Βυτινιώτης, ενώ τοπικός σύμβουλος ο Ιωάννης Μπελέσης.

Στο Χαλάνδρι με την Κρίστη Αγαπητού κατεβαίνουν οι Ιωάννα Κορομπίλλη, Χρυσούλα Κώστα, Στ. Μαρκάκης, Ευ. Στούνος, Μυρτώ Σωτηροπούλου, Θ. Τσιαμπάς και με τον Χάρη Ρώμα ο Παν. Σκόντζος και ο Αγγελος Καλοκαραγιαννίδης. Στο Π. Φάληρο κατεβαίνουν η Εύα Ζαρμπινίου, ο Ν. Μαρασίδης και ο Παύλος Μαστρογιαννόπουλος.

Στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κατεβαίνει ως τοπικός σύμβουλος Βάρης ο Γιάννης Παγώνης, ενώ υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του Γρ. Κωνσταντέλλου είναι ο Σταύρος Αμπατζής και ο Δημήτρης Καρράς, ενώ με την παράταξη της Κλαίρης Σαραντάκου κατεβαίνει ο Βαγγέλης Κρεμάλας. Στους Αγίους Αναργύρους υποψήφια με τον Σταύρο Τσίρμπα θα είναι η Ανδριάννα Γκαβούνα, στο Αιγάλεω με τον Γιάννη Γκίκα ο Λουκάς Κορόγιαννος και η Ελένη Παπαχριστοπούλου, ενώ στον Αλιμο, στον συνδυασμό του δημάρχου Κονδύλη, συμμετέχουν η Δανάη Νικολάτου και ο Θοδωρής Ψαριώτης. Στην ομάδα του Μίλτου Μπαντή εντάχθηκε ο Παύλος Μανιατάκος, στο Γαλάτσι με τον δήμαρχο Γ. Μαρκόπουλο κατεβαίνει ο Ανδρέας Ανδρέου και στον Δήμο Μεγαρέων ο Στ. Μεξιάς και ο Δημ. Κακαρίκος.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι επίσης στον Ασπρόπυργο ο Δημήτρης Τσουβάλας, στου Ζωγράφου ο Γρηγόρης Καρούσος, στην Ηλιούπολη ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού υποψήφιοι είναι ο Παύλος Μουρτεζιάν-Ζωτός και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ενώ στον Δήμο Ελληνικού σταυρό διεκδικούν οι Γιώργος Βάλλας, Ελένη Στρατή και Δημήτρης Σταυριανάκης. Στην Καλλιθέα κατεβαίνουν με τον Δ. Κάρναβο ο Αναστάσης Παναγιωτάκος και ο Νίκος Πανουσόπουλος. Στην Κηφισιά με τον Βασίλη Ξυπολυτά υποψήφιοι είναι ο Κων. Παπαναστασίου, ο Ιάκωβος Αλετράς και ο Νίκος Μεδίτσκος, η Ελένη Μπούκη στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, ενώ στον Δήμο Μεταμόρφωσης τη μάχη για την ψήφο δίνουν οι: Σπύρος Γιανακάκης, Βασίλης Κορκολής, Βίκυ Πετμεζά, Βασίλειος Σαϊσάνας, Δήμητρα Σκοπελίτη, Σπύρος Χρυσολωράς.

Επί προσθέτως, στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου υποψήφιοι είναι οι Παν. Μπάβαρης, Στέφανος Μάνος και Φώτης Χαλκίδης, στη Ν. Σμύρνη με τη Δ. Νάνου οι Οδυσσέας Νασιμπιάν, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Αγγελος Τσιρώνης, στη Ν. Φιλαδέλφεια ο Ραφαήλ Δεμασλής και η Μάρθα Πουλή, στην Παιανία με τον Ι. Μάδη ο Βασίλης Γκικαπέππας, ο Κων. Παπέλης και η Κωνσταντίνα Σανίδα, ενώ με τον Σπύρο Στάμου κατεβαίνει ο Χρ. Βασιλείου, στο Π. Φάληρο με τον νυν δήμαρχο θέτουν υποψηφιότητα η Εύα Ζαρμπίνιου, ο Νίκος Μαρασίδης, ο Παύλος Μαστρογιαννόπουλος, στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού κατέρχονται ο Μιχ. Αρμάος και ο Νικήτας Κεφαλογιάννης, στον Δήμο Σαρωνικού υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι Αθ. Μπερτόλης, Νίκος Μποστανίτης, Τηλέμαχος Σακκάς, Σπ. Σκαρέντζος. Στον Δήμο Χαϊδαρίου οι υποψήφιοι προερχόμενοι από την ΟΝΝΕΔ είναι η Μαρία Κοντογιάννη, ο Μιχ. Παπανικόλας, ο Αργύρης Σιδέρης, ο Λεωνίδας Τσαντήλας, ο Παν. Αλευρογιάννης και η Κατερίνα Τσοπανέλλη. Στον Δήμο Μαρκόπουλου κατεβαίνουν η Δέσποινα Βιτλή με τον συνδυασμό Δρίτσα και η Γεωργία Ρομπότη με την Ελένη Μπούρα. Στον Αλιμο στον συνδυασμό της Α. Σιμητροπούλου συμμετέχει ο Μάριος Στενός και στον Διόνυσο ο Παν. Δεληγιάννης.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα ενισχύουν ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι Ελ. Κυρίζογλου, Ευ. Τσανακτσίδης, Συμ. Κυριακίδου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλευρό του Δημήτρη Πτωχού συντάχθηκαν ο Δημ. Βερδελής, ο Παν. Πλασσαράς, η Ιω. Κωστούρου, ο Ν. Κορδαλής, η Αν. Τσουραπά, ο Ανδ. Τσουκαλάς και ο Αναστ. Σαρδέλης.

Με τον Φάνη Σπανό στη Στερεά Ελλάδα κατεβαίνουν ο Ν. Λυσιγάκης, η Μ. Αναγνώστου, ο Κ. Βαρδακώστας και ο Δ. Μαλούχος.

Στη Δυτική Μακεδονία υποψήφιοι με τον Γιώργο Κασαπίδη είναι η Χρ. Μακρή και ο Στ. Μπαϊρακτάρης, ενώ ο Χρήστος Μέτιος στον συνδυασμό του για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ενέταξε τους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ Χρ. Γρουνίδη, Κων. Μπράχο και Χρ. Χατζηφωτιάδη.

Αντιστοίχως, ο Κ. Αγοραστός στη Θεσσαλία «κατεβάζει» τους Γ. Καρανίκα, Ευ. Λαναρά, Θ. Μόρα, Κων. Μόσχο

Στην Ηπειρο δυναμική είναι η ομάδα νέων του Αλ. Καχριμάνη με τους εξής υποψηφίους: Θ. Αθανασίου, Μ. Γιόγιακα, Χρ. Κωνσταντίνου, Λ. Ντέτσικα, Ευρ. Χριστοφορίδη.

Οι νέοι υποψήφιοι Παν. Σαραλιώτης και Παν. Ρεκκές συμμετέχουν στην παράταξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, ενώ ο Ανδ. Κορφιάτης και η Χρ. Μαλαχά είναι υποψήφιοι με τη Ρόδη Κράτσα.

Τέλος, με τον Γ. Χατζημάρκο στο Νότιο Αγαίο κατεβαίνουν η Δ. Κουσαθανά, η Κατ. Πολυκανδριώτη, ο Στ. Πολυκρέτης και στο Β. Αιγαίο με τον Αλκιβιάδη Στεφανή ο Πρ. Σαρρής και ο Κων. Γκιάλας.

Θεσσαλονίκη: Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Κ. Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη είναι ο Αλέξ. Μούστρας και τοπικοί σύμβουλοι οι Ραφ. Αλεξίου, Μάγ. Καραματίδου, Κατ. Γκότσε, Γ. Παπαδοπούλου, Μ. Παπαθανασίου, Αθ. Τάχτα, Σεβ. Σούνδα.

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν οι «γαλάζιοι» νεολαίοι Αν. Φίσκας, Κήρ. Ηγουμενίδης, Ολ. Λιαπάκη, Ευγ. Φιλίνατζη, στο Ωραιόκαστρο οι Σωκ. Δημητριάδης, Απ. Πετρίδης, Στ. Τουμπέλης, Β. Φυλακτός, Ιορ. Χασιρτζόγλου, Μάξ. Νικόπουλος, στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού με τον Κλ. Μανδαλιανό οι Ιω. Αλγιουνίδης, Χρ. Δεμερτζής, Αν. Ζαφειράκης, Βασ. Καλόγηρος, Σμαρ. Σαρρή και με τη Μαρία Μανούκα ο Δημ. Χατζηβρέττας. Στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατεβαίνει ο Θ. Σιδηρόπουλος, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι Χρ. Θεοδώρου, Κων. Παπαδόπουλος, Αντ. Τουφέγγης, στον Δήμο Θερμαϊκού ο Χάρ. Κοσμίδης και ο Χρ. Τζίνας.

Στον Δήμο της Λάρισας υποψήφιοι θα είναι οι Αχ. Κέλλας, Στ. Μακρής, Αφρ. Ντιζέ, Λευτ. Τσουμάνης, Αντ. Κανέλλος.
Στην Πάτρα οι Παν. Καρασπήλιος, Φίλ. Παπαγεωργίου.
Στη Χαλκίδα οι Μελ. Γιωργάκη, Ανάρ. Δήμου, Χριστόδ. Κύρου-Τσάκαλος, Φ. Λαγός, Περ. Μούντριχας.
Στην Αλεξανδρούπολη οι Θ. Χατζούλης, Δημ. Μπίκος, Γρ. Νεράτζης.
Στον Δήμο Βόλου κατεβαίνουν οι Ανδρ.-Αρ. Ζέρβας, Χρ. Μαρασίδη, Κων/να Παλάσκα, Σπ. Μαλαμούσης και Κων. Καλόγηρος.
Στον Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος είναι ο Αν. Σκοπετέας.
Στο Μεσολόγγι οι Παν. Μακρή και Κων/να Μαντζή.
Στις Σέρρες κατεβαίνουν οι Ελισ. Γκεντσούδη, Γ. Κεραμιδάρης, Γ. Μηνά, Ηλ. Παπασχάλης, Μ. Σαμαρά, Δημ. Τσολάκης, Γ. Χατζηλιάδης.

Υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι είναι επίσης οι: Θ. Χατζούλης, Μεν. Μανιώτης, Κυρ. Στεργιάδου, Χρ. Καρέλης, Σπ. Αραμπατζής, Σπ. Βαλαμούτης, Μ.-Ιω. Γεωργίου, Ευστ. Πάντζιος, Γ. Βαλωμένος, Θ. Ζαλίδας, Γιώρ. Σανάτσιος, Γιώρ. Κουκούλης, Αντ. Βαρδάκας, Νικ. Αλευράς, Αντ. Καραμπίνας, Παντ. Κωλέτσος, Αγαθ. Αναγνώστης, Λ. Ανδρέου, Αλ. Αλαγκιοζίδης, Μίλ. Αγγελάκης, Γιάν. Αυλογιάρης, Αν. Γεωργιάδου, Δ. Γιοβανούδη, Αθ. Μανώλας, Χριστόδ. Μανωλούδης, Λ. Μιχαλούδη, Στ. Μπίκου, Δ. Ρίζος, Πέτ. Σιώπης, Αδαμ. Τσιαρβούλας, Γ. Κούκλη, Κων. Μπαλάτσος, Γ. Λαμπρακάκης, Γ. Κανάκας, Αστ. Τζίμας, Γρ. Αζαριάδης, Χρυσ. Λιόντος, Παν. Φρομουζόπουλος, Χρ. Παπατσούρης, Σάβ. Παμπόρης, Παν. Αλεξανδροπούλου, Σωτ. Κηπουρός, Αν. Καραμανίδου, Δ. Ντάλλας, Διον. Πλέσσας, Διον. Καρδιανός, Γ. Ντανής, Παν. Παργανάς, Μ. Ντόκου, Ζ. Μαρίγκου, Σπ. Βλαβιανός, Χρ. Δρόσου, Δ. Μπιλανάκης, Σερ. Γούλας, Γ. Ρόβας, Κων. Σαπρανίδης, Θ. Γκαλίτσας, Χαρ. Ζηπίδης, Κων. Τσίτσκος, Μ. Ζάζου, Ευθ. Τσίρκος, Πελ. Λαζαροπούλου, Μαρισόφη Ερίτσου, Μ. Ειρ. Μάμαλου, Αθ. Ελένης, Στ. Γεώργαρης, Δημ. Τζούφλας, Χρ. Γιαννακός, Νικ. Καρπαθάκης, Αγγ. Ψυχογιού, Γιώργος Πολυκανδριώτης, Ευ. Γεωργατσέλος, Αντ. Ζεϊβέκης, Μαρία Γιασεμή Καραϊσκάκη, Γ. Στρατηγέλλης, Μ. Χαλβατζή, Χρ. Γατούλας, Χρ. Κουβράκης, Κων. Μερσίνας, Δημ. Χατζηαλέξης, Σωτ. Καλαντζής, Ευ. Νικολόπουλος, Χαρ. Ράπης, Ορέστης Φωτιάδης, Ιωάνν. Αλαμάνος, Σπ. Στούπας, Ελένη Μακρή, Μιχ. Βαγδάτλης, Παντ. Ιωακειμίδης, Κων/να Καλτσά, Ιωάννης Καλτσάς, Νεκτάριος Καραμανώλης, Χρήστος Παππάς, Παν. Σημάκης, Χρήστος Κυρπόγλου, Β. Ηλιόπουλος, Δήμητρα Θεοχάρη, Γιώργος Μουτσάνας, Κυριάκος Καζάκος, Κων. Παπαδόπουλος, Μαρία Αβέρη, Αγγέλα Μιχαλούδη, Στ. Χλεμές, Νικ. Διπλάρης, Θεοδ. Μπουλούμπασης, Θάνος Σκαλούμπακας, Αλεξ. Αποστολίνας, Χρ. Σπαθής, Ιωαν. Μαυροκέφαλος, Ρίζος Συρταδιώτης, Γ. Κούφαλλης, Γ. Πέτας, Μαν. Πυθαρούλης. Εμμ. Δρακάκης, Κων. Λιάπης, Αντ. Πέσιος, Αλεξ. Τσιάμης, Αλεξ. Ρέγκος, Θεοδ. Κακιούσης, Πετρίνα Αποστόλου, Ιωανν. Μουτζούρης, Κατερίνα Νικολάου, Χρ. Εμμανουήλ, Δαμιανός Μαντάς, Ευ. Ευαγγελογιάννης, Γ. Ξανάς, Παν. Αλέξης, Θεοδ. Παλάσκας, Ευθ. Πετρόπουλος, Νικ. Ρεβήσιος, Βασ. Βασιλόπουλος, Δημοσθ. Παπαδόπουλος, Αθ. Αμπας, Δ. Αυγουστίνος, Κατ. Μάρου, Ιωάνν. Γκιαλούρης, Γ. Παπαχρηστούδης, Θεοδ. Πετρούσης, Αλεξ. Χατζόπουλος, Παν. Ζερβάκης, Αργ. Κωστάλου, Στρ. Μαστραντώνης, Πετ. Πρίνος και Ευ. Πετούσης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής»